30.6.12

Χριστόφιας: Σταθεροί στο αίτημα υπαγωγής στο Μηχανισμό...


Τόσο στην παγκόσμια οικονομική κρίση, όσο και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
Μιλώντας στην ΝΕΤ, ο...

κ.Χριστόφιας δήλωσε ότι «πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες...Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα είναι διαχειρίσιμο. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι κάτω από 3%».

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η Κύπρος επανέλαβε πως δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν ακριβώς ποσά, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν υπέρογκα ποσά.

Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος έχει υποβάλει αιτήματα για διμερή δάνεια από τη Ρωσία και την Κίνα και αναμένει απαντήσεις, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνδυασμός της προσφυγής στο μηχανισμό της ΕΕ και διμερών δανείων.

«Είμαστε σταθεροί στην αίτηση που κάναμε στην ΕΕ», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κύπρο πριν από τις 9 Ιουλίου.

Η Κύπρος από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: