20.6.12

Κλειστά παραμένουν τα σύνορα για τον Λ.Λαυρεντιάδη...


Σε ισχύ παραμένει η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που έχει εκδοθεί σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του επιχειρηματία με την οποία ζητούσε την άρση του περιοριστικού αυτού μέτρου.
Τα μέλη του...
αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με βούλευμα που εξέδωσαν απέρριψαν το αίτημα του ήδη ποινικά διωκόμενου επιχειρηματία να μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, κι αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαστική λογοδοσία του κατηγορουμένου κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 27 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια σειρά κακουργημάτων και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση επίσης σε συνδυασμό με το ν. 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Από τους συνολικά 28 κατηγορουμένους μόνο για τους έξι έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εποπτικών και ελεγκτικών οργάνων, σύμφωνα με την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: