29.6.12

ΚΚΕ: Καμία λύση στην κρίση από τις αποφάσεις των Βρυξελλών...


Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η νέα συμφωνία σημαίνει μνημόνιο διαρκείας που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο προσωρινός συμβιβασμός στις Βρυξέλλες δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο ...
εσωτερικό της ΕΕ, εκτιμά το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δεν συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης» αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την ευρωζώνη που κλυδωνίζεται από τις συνέπειες της κρίσης.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η νέα συμφωνία σημαίνει μνημόνιο διαρκείας που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ενώ κάνει λόγο για δεσμεύσεις που αφορούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καθήλωση των πραγματικών μισθών σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Το σύνολο των εξελίξεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναδεικνύει την προεκλογική απάτη περί φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η απάτη αυτή, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποκαλύπτεται τόσο με την επιστολή Σαμαρά και τη δέσμευσή του για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και με την ψευδεπίγραφη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί φιλολαϊκή τη διαπραγμάτευση Μόντι-Ολάντ για την κατανομή των κερδών-ζημιών μεταξύ των μονοπωλίων των διαφορετικών κρατών-μελών...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: