6.6.12

Νέες εκλογές για τον προϋπολογισμό του 2012 της ΕΣΗΕΑ προτείνουν οι «Δημοσιογράφοι Για τη Δημοσιογραφία»..


Ανακοίνωση

Ο Αδέσμευτος και Ανεξάρτητος Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με αφορμή τη ματαίωση των εκλογών στην Ένωση, επισημαίνει:

«Τρίζουν τα θεμέλια της ΕΣΗΕΑ και ... κλυδωνίζεται η περαιτέρω πορεία της από την ανικανότητα της Κομματικής Αριστερής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ενώσεως να πάρει σωστές αποφάσεις για τον Κλάδο. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η ματαίωση των εκλογών, που επρόκειτο να γίνουν 5 και 6 Ιουνίου για τον προϋπολογισμό 2012, τη νέα Εφορευτική Επιτροπή, την εξουσιοδότηση για απεργιακές κινητοποιήσεις κ.λπ.

Η ματαίωση οφείλεται στην παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δ. Τρίμης προς την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κα Μαίρη Πίνη, ζητώντας, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., να μπουν σε ψηφοφορία, μέσω κάλπης, δύο προτάσεις, που είχαν, ήδη κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση και αφορούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω ΣΣΕ. Η κα Πίνη έκρινε, ότι οι εν λόγω προτάσεις δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά της Γεν. Συνέλευσης και δεν μπορούσε να τις βάλει σε ψηφοφορία. Επέμενε ο Πρόεδρος, αντιδρούσε η κα Πίνη με αποτέλεσμα και ύστερα από κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της, υπέβαλε την παραίτησή της.

Η μόνη, πλέον, λύση για το θέμα αυτό είναι νέες εκλογές με τα υπάρχοντα και εναπομείναντα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, αφού το Δ.Σ. δεν νομιμοποιείται να προβεί σε συμπλήρωση των υπολοίπων μελών της.

Εμείς, οι «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» προσπαθήσαμε να βρεθεί λύση, αλλά μάταια… Και αποτέλεσμα ήταν να διασυρθεί η Ένωση για άλλη μια φορά τον τελευταίο χρόνο. Κάποτε, όμως, όποιος έφταιξε για το «φιάσκο» αυτό και για την προσβολή, που υπέστη η ΕΣΗΕΑ, θα δώσει λόγο των πράξεών του.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε παρέμβαση θεσμικού ή άλλου οργάνου, εμμένοντας στον διακριτό τους ρόλο, όπως ορίζει το Καταστατικό μας. Η παρέμβαση του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ προς την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν εκτός θεσμικού του ρόλου και ως εκ τούτου καταδικαστέα».

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: