25.1.11

Μίσθωση τουρκοκυπριακών περιουσιών στο δήμο της Λευκωσίας...


Λευκωσία: Στη μίσθωση αριθμού τ/κ υποστατικών και οικοπέδων στο Δήμο Λευκωσίας με σκοπό την αξιοποίησή τους ως ένα ακόμη μέτρο που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, συμφώνησαν χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Όπως ...

ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, είναι ένα σχέδιο, που συζητείται εδώ και καιρό με το δήμο Λευκωσίας «για να δώσουμε έτσι τη δυνατότητα να προσελκύσουμε και διάφορους επαγγελματίες ή και διάφορους συνδέσμους, συλλόγους, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην εντός των τειχών Λευκωσία».
«Σήμερα έχουμε καταλήξει σε μια σειρά από τέτοια υποστατικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτά θα μισθωθούν στο Δήμο Λευκωσίας και ο Δήμος με τους δικούς του σχεδιασμούς θα προχωρήσει στη μίσθωση αυτών των τεμαχίων, σε σημαντικούς δρόμους, όπως είπε, στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπως είναι η Τρικούπη και Ελπινίκης.
Αναφερόμενη στο θέμα της αξιοποίησης των τ/κ υποστατικών, η Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι στην εντός των τειχών Λευκωσία υπάρχουν τ/κ υποστατικά τα οποία λόγω της κατάστασής τους «συμβάλλουν στην υποβάθμιση της περιοχής και εμποδίζει τις προσπάθειες αναζωογόνησης που καταβάλλονται και από τον Δήμο αλλά και από το Υπουργείο».
Με τη σημερινή συνάντηση, είπε, «έχουμε επισπεύσει την παραχώρηση στον Δήμο μιας σειράς υποστατικών, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν για σκοπούς πολιτιστικούς, από νέους καλλιτέχνες, ως χώροι στάθμευσης ή χώροι πρασίνου, όπου υπάρχουν κενά τεμάχια, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης και την αναζωογόνηση της περιοχής».
Το δεύτερο σημαντικό θέμα στη συνάντηση, ήταν η ανάγκη ετοιμασίας ενός σχεδίου περιοχής για το εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών πόλης. Το σχέδιο αυτό, θα γίνει πέραν από το τοπικό σχέδιο και ο σχεδιασμός θα αφορά πιο λεπτομερή ζητήματα για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της οικονομικής στήριξης από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Υπουργείο Εσωτερικών για να βγουν σε προσφορές για μελετητή, ώστε ο Δήμος Λευκωσίας να κάνει αυτό σχέδιο περιοχής.
Η δήμαρχος Λευκωσίας από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Δήμος Λευκωσίας θα ζητήσει μέσω ευρωπαϊκού διαγωνισμού την ετοιμασία σχεδίου για το αστικό εμπορικό κέντρο Λευκωσίας.

Διαγωνισμός για Γ.Σ.Π.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ Λευκωσίας ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση ότι υπήρξε ενημέρωση για την ετοιμασία που έχει γίνει για το χώρο του παλιού Γ.Σ.Π. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κατά τη συνάντηση, όπως είπε η κ. Μαύρου, θα προκηρυχτεί εντός Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για την ανάπλαση ενός χώρου που θεωρούμε, όπως ανέφερε, «ιδιαίτερα σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: