31.1.11

Μια απίστευτη κομπίνα για μία σύνταξη νεκρής...


Μια απίστευτη κομπίνα, που παραπέμπει σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, είχε στήσει εγκληματική οργάνωση στην Αθήνα, αλλά τους πρόδωσε η βιασύνη τους! Οι απατεώνες, με ψευδή στοιχεία και πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, επιχείρησαν να εκταμιεύσουν μεγάλο ... χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό μιας νεκρής γυναίκας, όμως πιάστηκαν στο δόκανο των αρχών.

Συγκεκριμένα, μια 33χρονη τραπεζική υπάλληλος που ήταν στο κόλπο, μετά από υπόδειξη 49χρονης ημεδαπής συνεργού της, μετέφερε από αδρανή λογαριασμό αποθανούσας υπερήλικης το ποσό των 200.000 ευρώ σε λογαριασμό που είχε ανοίξει την ίδια ημέρα σε άλλο κατάστημα της ίδιας τράπεζας ένας 40χρονος συνεργός τους.

Ο δράστης μετέβη στην τράπεζα και άνοιξε λογαριασμό με ψευδή παραστατικά και με πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ την ίδια ημέρα απαίτησε από τους υπαλλήλους να εκταμιεύσει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Αφού πήρε τα λεφτά, ενημέρωσε τον διευθυντή του υποκαταστήματος ότι θα περνούσε την επόμενη μέρα για να εκταμιεύσει και τα υπόλοιπα 170.000 ευρώ.

Το μέγεθος, όμως, του ποσού αλλά και η βιασύνη του 40χρονου έβαλαν σε υποψίες τους υπαλλήλους του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Για κακή τους τύχη, η διεύθυνση της τράπεζας ειδοποίησε αμέσως το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας και μετά από σχετική έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα στοιχεία που προσκόμισε ο ύποπτος άνδρας. Από την ανάλυση και τις κινήσεις των λογαριασμών οι άνδρες της Ασφάλειας κατέληξαν εύκολα στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα ανήκαν σε υπερήλικη γυναίκα που όμως είχε πεθάνει εδώ και αρκετό διάστημα και ο λογαριασμός της ήταν αδρανής.
Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση παρακολούθησης των υπόπτων και την επόμενη μέρα συνελήφθησαν τόσο η 33χρονη τραπεζική υπάλληλος όσο και ο δράστης που σήκωσε το αρχικό ποσό από την τράπεζα.

Από την προανακριτική διαδικασία προέκυψαν επιπλέον ενοχοποιητικά στοιχεία για πέντε ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη πλαστογραφίας και απάτης, πράξεις από τις οποίες επήλθε ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημία, παράβαση του νόμου περί προστασίας ατόμων από επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και απόπειρα απάτης από την οποία θα επέρχονταν οικονομική ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και των συνεργών τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις με παρόμοια μεθοδολογία, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: