31.1.11

Ανησυχίες για «υπερβολική βία» εκ μέρους της Αιγύπτου...


Ανησυχίες για τη “χρησιμοποίηση υπερβολικής βίας” από τις αιγυπτιακές Αρχές εξέφρασαν οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά τις... πληροφορίες ότι χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών, τις τελευταίες ημέρες. Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε "το στρατό να συνεχίσει να δείχνει αυτοσυγκράτηση έναντι των νόμιμων διαμαρτυριών και προειδοποίησε ότι στρατιώτες και αστυνομικοί μπορεί να υποστούν διώξεις αν ανοίξουν πυρ χωρίς λόγο εναντίον διαδηλωτών ή δώσουν εντολή για κάτι τέτοιο".

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την αναταραχή στην Αίγυπτο, όμως ο αριθμός τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ διόρισε σήμερα ένα νέο αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό Τύπο.
Ο Άχμεντ αλ-Μάναχι, μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, ανακοίνωσε πως η διώρυγα λειτουργεί σήμερα κανονικά.

Εξάλλου οι ρωσικοί όμιλοι Loukoil και Novatek ανακοίνωσαν σήμερα πως αποφάσισαν να επαναπατρίσουν τους Ρώσους πολίτες που εργάζονται γι' αυτούς στην Αίγυπτο.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Loukoil απομάκρυνε δεκαπέντε ρώσους εργαζομένους και τις οικογένειές τους χθες Κυριακή μεταφέροντάς τους στο Ντουμπάι. Αύριο Τρίτη πρόκειται να επιστρέψουν στη Ρωσία. Η εταιρεία σχεδιάζει να επαναπατρίσει στη Ρωσία άλλον έναν εργαζόμενό της.

Η εταιρεία αερίου Novatek πρόκειται επίσης να επαναπατρίσει σήμερα τους εργαζομένους της στην Αίγυπτο. "Ναυλώσαμε αεροπλάνο για μια πτήση σήμερα για να επιστρέψουν στη Μόσχα όλοι οι εργαζόμενοί μας που βρίσκονται στην Αίγυπτο", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των προσώπων που θα επαναπατριστούν...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: