31.1.11

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε παλαιστίνιο βουλευτή στη Χεβρόνα ...


Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε σήμερα έναν παλαιστίνιο βουλευτή, μέλος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Χεβρόνα στην κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ...53χρονος Μοχάμαντ Τζαμάλ αλ-Νατσέ είχε αφεθεί ελεύθερος πριν από πέντε μήνες, αφού είχε εκτίσει ποινή οκταετούς κάθειρξης. Είχε εκλεγεί ενώ ήταν στη φυλακή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για συλλήψεις στη διάρκεια της νύχτας στη εβρόνα, χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Στις 11 Ιανουαρίου ο Όμαρ Αμπντελραζάκ, πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση που σχημάτισε η Χαμάς μετά τη νίκη της στις βουλευτικές εκλογές του 2006, συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στο σπίτι του στην περιοχή Σαλφίτ της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Πριν από τη σύλληψή του είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις πέντε βουλευτών της Χαμάς,
οι περισσότερες στην περιοχή της Χεβρόνας.

Ο πρώην υπουργός και οι πέντε βουλευτές ανήκουν στους 64 βουλευτές και μέλη της
κυβέρνησης της Χαμάς που συνελήφθησαν από το Ισραήλ μετά την απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ τον Ιούνιο του 2006 από ένοπλους Παλαιστίνιους, μεταξύ τους ισλαμιστές της Χαμάς, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: