3.1.11

Ατιμωρησία...

Του Γιώργου Παπαχρήστου

ΙΣΩΣ να έχουν ένα στοιχείο λαϊκισµού οι αναφορές του Προέδρου της Δηµοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο µήνυµά του για τη σύλληψη «όσων πλούτισαν» παράνοµα. Σε µια εποχή... όπου έχει καταστεί πλέον σχεδόν πανελλήνιο αίτηµα «να πάει ένας φυλακή», οι προεδρικές αναφορές µοιάζουν περισσότερο µε λάδι στη φωτιά παρά µε νηφάλια προσέγγιση σε ένα κρίσιµο θέµα που έχει να κάνει µε το κοινό περί δικαίου αίσθηµα.

Οµως, ουδείς µπορεί να αµφισβητήσει ότι ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας, έστω και µε τη συγκεκριµένη προσέγγιση, έχει δίκιο. Οταν άνθρωποι που δεν έφταιξαν σε τίποτα (κι ας λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι... µαζί τα έφαγαν)
υφίστανται κανονική αφαίµαξη µισθών και συντάξεων, δεν µπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι πολίτες που φοροδιαφεύγουν προκλητικά, αλλά και πολιτικοί που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, πολιτικοί που «λαδώθηκαν» και πολιτικοί που ζηµίωσαν προφανώς µε το... αζηµίωτο το δηµόσιο συµφέρον. Αλήθεια, τι κάνει η κυβέρνηση; Δεν την απασχολεί το θέµα; Στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη θα επέβαλε ως αντίβαρο στις σκληρές θυσίες των πολλών να οδηγηθεί ένας τουλάχιστον από τους προαναφερόµενους στη φυλακή. Είναι προκλητική η ατιµωρησία. Και κακός οδηγός για τα εκατοµµύρια όσων υποφέρουν...
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: