27.1.11

Δεν φεύγουν από τη Νομική οι μετανάστες...


Απέρριψαν οι μετανάστες που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής Σχολής την πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη μετακίνησή τους σε άλλο κτήριο.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ... πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτήριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτήριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές που είχαν συμφωνηθεί".

Νωρίτερα, μέλη της Πρωτοβουλίας είχαν δηλώσει ότι η τελική απόφαση για τη μετακίνησή τους ανήκει στους ίδιους τους μετανάστες.

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για παράταση

Εν τω μεταξύ, από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης λύσης στο θέμα των μεταναστών

Η Άννα Διαματντοπούλου χαρακτήρισε την κινητοποίηση "κατάχρηση και καταπάτηση" του πανεπιστημιακού ασύλου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι μετανάστες καθοδηγήθηκαν "από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις".

Ζήτησε άμεση λύση στο πρόβλημα, εκτιμώντας πως "δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να παραταθεί μια κατάσταση που δεν είναι προς όφελος ούτε για τη χώρα ούτε για κανέναν".

Όσον αφορά στην πρόταση της πρυτανείας για τη μετακίνηση των μεταναστών, τη χαρακτήρισε θετική.

ΝΔ: Ανήμπορη η κυβέρνηση

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το περιστατικό. "Άλλη μια ημέρα πέρασε και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρακολουθεί αμήχανη το διασυρμό του κράτους", δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Θανάσης Νάκος.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: