4.8.10

Ξήλωμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων μέσω iphone...

Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν και μέσω ipnone (ποιός το σκέφτηκε?) την ύπαρξη παράνομων διαφημιστικών πινακίδων...
Αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και σοβαρών τραυματισμών έχουν γίνει πολλές φορές οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων.
Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ έχει χαρακτηρίσει τις πινακίδες «πληγή» στο υπεραστικό και ιδιαίτερα στο αστικό οδικό δίκτυο της χώρας και η...

ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι οι διατάξεις που επιτρέπουν την εγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια των κατοικημένων περιοχών είναι αντίθετες με τις διεθνείς συμβάσεις.

Από τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει αρχίσει την αποκαθήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν διάσπαρτες στους δρόμους της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση δημιούργησε τη διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr), η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Η σελίδα δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα, οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων μέσω μίας απλής φόρμας ή ακόμα και μέσω του iphone.

Οι κάτοχοι iphone μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή δωρεάν ΕΔΩ.

Αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες βεβαιώσουν την παρανομία, ο δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας προχωρούν στην αποξήλωση.

Ήδη, μέσω του site, έχουν επιβεβαιωθεί 712 καταγγελίες και έχουν απομακρυνθεί 169 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: