3.8.10

Γκρούβαλος...

«Ικαριά μου,Ικαριά μου,αχ, η αναρχική καρδιά μου/ και σ΄ αυτό το πανηγύρι πρώτη τον χορό θα σύρει!» τραγουδάει η Ελευθερία Αρβανιτάκη και εγώ αφιερώνω στον Πρωθυπουργό. Στον οποίο, αν και δεν διαθέτει αναρχική καρδιά, αρέσει, ενίοτε, να χορεύει- και να μας χορεύει στο ταψί. (Αν έχει πιθανότητες να αναδειχθεί στο...

...«Νext Greek Ιdol»; Τι να σας πω...)

Αεροπορικώς αφίχθησαν στην Ικαριά του τραγουδιού την περασμένη Παρασκευή ο κ. Γ. Παπανδρέου και η σύζυγός του κυρία Αντα Παπανδρέου. Ποιους βρήκαν να τους περιμένουν; Τη συνοδεία τους και το... πιστό τους ασημί υβριδικό Lexus, το οποίο είχε φθάσει διά θαλάσσης. Γιατί όταν είσαι οικολόγος, είσαι και στις διακοπές σου.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος κατέλυσε στα ολοκαίνουργια μπανγκαλόουζ «Τοξότης», στον δρόμο από τον Αρμενιστή προς το Να, και ήταν τόσο κουρασμένο που προτίμησε να περάσει το πρώτο βράδυ στον χώρο του ξενοδοχείου. Οχι νηστικό. Απολαμβάνοντας ένα πεντανόστιμο φαγκρί δυόμισι κιλών ο κ. και η κυρία Παπανδρέου ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο «καλές (σύντομες) διακοπές».

Όσοι περίμεναν να δουν τον κ. Παπανδρέου να διαπλέει τα παράλια του νησιού με το κανό του, απογοητεύθηκαν. Ενημερωμένος για το «τρελό» Ικάριο Πέλαγος προτίμησε, ως φαίνεται, να μην το διακινδυνεύσει- παρά τις φήμες που τον παρουσίαζαν να δαμάζει για άλλη μία φορά τα κύματα με το κουπί του. Εδώ που τα λέμε, δεν θέλει πολύ: ένα ύπουλο θαλάσσιο ρεύμα, ένα ξαφνικό μπουρινάκι και θα τον ψάχνανε στις γύρω βραχονησίδες, για να μην πω στα παράλια της Τουρκίας!

Εκτός από το μπάνιο του το πρωθυπουργικό ζεύγος απόλαυσε και το φαγητό του νησιού, δειπνώντας το Σάββατο στην ταβέρνα «Δελφίνι» στον Αρμενιστή και την Κυριακή στον φημισμένο για τα ψάρια του «Κελάρη» στο Γιαλισκάρι- το εστιατόριο που είχε εφοδιάσει τον κ. Παπανδρέου και με το παχυλό φαγκρί. Καλή ζωή! Αλί σ΄ εμένα που εξακολουθώ να εργάζομαι σκληρά και να βλέπω τις διακοπές μου ως όνειρο μακρινό, για να σας ενημερώνω για τις διακοπές των άλλων.

Σας έχω και ρεπορτάζ από την ιστορική στιγμή κατά την οποία ο Γιώργος γνώρισε τους «γκρούβαλους». Οπου «γκρούβαλοι» είναι, κατά την ικαριώτικη ντοπιολαλιά, οι ξένοι, εκείνοι που δεν πολυταιριάζουν με τους ντόπιους, εν προκειμένω εκείνοι που κάνουν (παράνομο) κάμπινγκ στις παραλίες. Μια ομάδα κατασκηνωτών πλησίασε τον Πρωθυπουργό την ώρα που έτρωγε στο «Δελφίνι» και του ζήτησε να παρέμβει ώστε να πάψουν οι ντόπιοι να τους κυνηγούν, καθώς και να εξετάσει σοβαρά το θέμα του ελεύθερου κάμπινγκ.

Ο κ. Παπανδρέου τούς διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αν και, εντελώς μεταξύ μας, η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν νομίζω πως αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας στους φυσιολάτρες «γκρούβαλους». Ας μπαλώσουμε πρώτα την κατατρυπημένη σκηνή (τσίρκου) που λέγεται Ελλάδα και ύστερα λύνουμε τα θέματα των ανά τη χώρα σκηνιτών.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: