4.8.10

Ένα βήμα παραπάνω....

Κάτι σαν (προεκλογικό;) προσκλητήριο νεκρών συγκαλεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης. Με αφορμή τη λειτουργία που θα τελέσει στις 15 Αυγούστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, ο «βορειοελλαδάρχης» καλεί: «Ολους και όλες εσάς που...

...έλκετε την καταγωγή σας από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, την Ιωνία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Θράκη να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω:Να συγκεντρώσουμε τα ονόματα των προγόνων μας που αναπαύονται στα μέρη εκείνα, αυτών που οι ψυχές τους βρίσκονται στα χέρια του Θεού, και να τα διαβάσουμε στο μοναστήριτην ημέρα της Παναγίας, ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη τους. Αναλαμβάνω ο ίδιος να μεταφέρω στον Πόντο τα ονόματα των κεκοιμημένων, τα οποία μπορείτε να στείλετε στο γραφείο μου με fax ή με mail». Αμήν!

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Ψωμιάδης δέχτηκε πολλές... συμμετοχές, μαθαίνω όμως ότι τα ποντιακά σωματεία έχουν ενοχληθεί από αυτή την όχι τόσο κομψή πρωτοβουλία. Ειδικά επειδή τη συνδέουν με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εκτός αυτού, δεδομένου του πληθωρικού (και βάλε) χαρακτήρα του, φοβούνται μήπως προκαλέσει εντάσεις, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι όλα να γίνουν όσο το δυνατόν πιο διακριτικά- «χωρίς άτοπες εξάρσεις» ζήτησε ο ίδιος ο Πατριάρχης. Σας θυμίζω ότι πέρυσι, πάλι κατά τον εορτασμό της ιστορικής μονής, ο καλλίφωνος (από Ακάθιστο Υμνο μέχρι Καζαντζίδη ) κ. Ψωμιάδης είχε ψάλει τον Εθνικό Υμνο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τη μεριά των Τούρκων, οι οποίοι είχαν καταφερθεί ακόμη και κατά του κ. Ταγίπ Ερντογάν που «έδωσε άδεια να γίνει αυτή η χριστιανική τελετή».
BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: