24.8.10

Προνουντσιαµέντα...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΚΕΦΑΤΟ ΚΟΥΙΖ για την αυτοδιοίκηση: Τι είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στον νέο Δήµο Καρπενησίου; Α) Πολιτική απάντηση στο δίληµµα «βουνό ή θάλασσα;». Β) Δυναµική στήριξη του «Καλλικράτη» για τον οποίο στάζει µέλι ο Κώστας στην ανακοίνωσή του. Γ) Απόδειξη πως στην ελληνική πολιτική «οι...

...γόνοι είναι παντοτινοί».

Ο ΙΔΙΟΣ Ο Μπακογιάννης είναι αξιοσηµείωτη περίπτωση. Εδώ και τρία χρόνια είναι ένας µικρός Αµλετ της οικογενειοκρατίας. Αµερικανοσπουδασµένος, έσπευσε δίπλα στην Ντόρα όταν αυτή έγινε υπουργός Εξωτερικών. Την ακολουθούσε παντού, όταν όµως άρχισε να στοχοποιείται πολιτικά το 2008 ιδίως από τον ΛΑΟΣ αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί µε το διδακτορικό του στην Οξφόρδη και να δώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του ως νεαρός πατέρας.

Επανήλθε στο πλευρό της Ντόρας στον ατυχή αγώνα για την ηγεσία της Ν.Δ. το 2009 κι έναν χρόνο αργότερα επανέρχεται στο προσκήνιο ως ανεξάρτητος υποψήφιος στο Καρπενήσι. Η Ρηγίλλης πάει πάσο. Η Ν.Δ. χειρίστηκε το θέµα σε επίπεδο Μιχαλολιάκου, δηλαδή το υποβάθµισε. Τι να κάνει όταν η βουλευτική έδρα της Ευρυτανίας ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και η τοπική ΝΟΔΕ έχει πάρει θέση υπέρ Κώστα; Στο κάτω κάτω, για τον Δήµο Καρπενησίου µιλάµε...

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Κώστα δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα. Και ο γιος του Σαρκοζί πήρε απότοµη φόρα στο Νεϊγί, όπου ο πατέρας του ήταν δήµαρχος πριν απογειωθεί ως υπουργός και µετά Πρόεδρος. Στην αρχή έπεσαν όλοι να στηρίξουν τον νεαρό Ζαν, γρήγορα όµως το διάχυτο αίσθηµα νεποτισµού τον ανάγκασε να κάνει πίσω. Βεβαίως, ο Μπακογιάννης έχει ένα πλεονέκτηµα. Μπορεί στην Ευρυτανία να παίζει εντός οικογενειακής έδρας, αλλά µε τη µητέρα του εξοστρακισµένη από τη Ν.Δ. και τη συντηρητική παράταξη εκτός εξουσίας, το παίζει µαύρος καβαλάρης. Εξ ου και ο Κώστας φαίνεται να νιώθει τη γνωστή ευφορία που προκαλούν τα βουνά.

ΣΤΟ ΠΡΟΝΟΥΝΤΣΙΑΜΕΝΤΟ του ο Μπακογιάννης εµφανίζεται περίπου ως σωτήρας της Ευρυτανίας, µε φόντο την ανάγκη διάσωσης της χώρας. Επ' αυτών ουδέν σχόλιον. Ούτως ή άλλως, ο Μπακογιάννης σώζει κάπως από τον Προυσσό τις εντυπώσεις για λογαριασµό της τρίτης πολιτικής οικογένειας της χώρας. Στο µητσοτακαίικο επικρατεί αλαλούµ. Ο Κυριάκος είναι εντός Ν.Δ. Η Ντόρα εκτός, αλλά πολλά πρόσωπα επιρροής της είναι υποψήφιοι της Ρηγίλλης στις εκλογές του Νοεµβρίου. Κορυφαίο παράδειγµα ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην Κρήτη, όπου η πλευρά Μπακογιάννη πρέπει αυτήν την εβδοµαδα να αποφασίσει αν θα κατεβάσει τον άρτι διαγραφέντα Χρήστο Μαρκογιάννακη, αν θα κατεβάσει κάποιον άλλον ή µήπως είναι καλύτερα να µην κατεβάσει κανέναν για υποψήφιο Περιφερειάρχη.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ την αξία έχουν οι πολυπληθείς οικογένειες, ο ένας βοηθάει τον άλλον στη δύσκολη ώρα...
Αγιογραφίες - ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: