5.8.10

«Ηλιακή επανάσταση» στη Βρετανία μετά τις κρατικές επιδοτήσεις...

Η γνωστή για τον γκρίζο ουρανό και τις βροχές της Βρετανία, κατέγραψε ρεκόρ εγκαταστάσεων ηλιακών συλλεκτών των Ιούλιο, μετά την κυβερνητική εγγύηση που δόθηκε ώστε οι τιμές ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) να αυξηθούν 10 φορές πάνω από τις τιμές της αγοράς.
Φωτοβολταϊκά τόξα με ισχύ παραγωγής 4,6 μεγαβάτ εγκαταστάθηκαν τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ο ενεργειακός ρυθμιστής Ofgem. Πρόκειται για...


μέγεθος μεγαλύτερο αυτού που επιτεύχθηκε καθ' όλο το 2009, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, το οποίο προβλέπει πως η βρετανική αγορά ηλιακής ενέργειας θα 12πλασιασθεί εφέτος.

Εταιρίες από την γερμανική εταιρία κοινής ωφέλειας E.ON AG ως την Tesco Plc που είναι το μεγαλύτερο βρετανικό σουπερμάρκετ, εισήλθαν στην αγορά. Η Sharp Corp διπλασιάζει την παραγωγή ηλιακών κυψελών στο εργοστάσιό της στην Ουαλία που είναι το μεγαλύτερο στη Βρετανία.

"Η ηλιακή επανάσταση έρχεται" δήλωσε ο Serge Younes της συμβουλευτικής εταιρίας WSP Environment & Energy. "Υπάρχουν πολλές στέγες στο βρετανικό νότο καθώς και πολύ γή".

Σύμφωνα με την Ofgem, 11,3 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών εγκαταστάθηκαν στους 4 πρώτους μήνες του έτους (ικανά να καλύψουν ανάγκες 26.000 κατοικιών) έναντι 4 μεγαβάτ που εγκαταστάθηκαν το 2009 και 4,4 μεγαβάτ το 2008.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: