27.8.10

«Απογυμνωμένη» από προσωπικό η ΕΛΑΣ στη Μαγνησία...


www.magnesianews.
Στην Αλόννησο (όπου έγινε η ληστεία), αντι 6, υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι αστυνομικοί...

Μετατρέπονται σύμφωνα και με τους αστυνομικούς σε υπηρεσίες «φαντάσματα», με εργαζόμενους χωρίς ρεπό και άδειες.
Το γεγονός ότι η Αστυνομία είναι απογυμνωμένη από προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά της που είναι η πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και να υπάρχουν υπηρεσίες - «φαντάσματα», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5, ο...


πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Στέργιος Κωνσταντάρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, λόγω έλλειψης προσωπικού οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν πήραν άδεια φέτος το καλοκαίρι, δεν παίρνουν ρεπό και εν έτη 2010 «η Πολιτεία στηρίζεται στο φιλότιμο των αστυνομικών, καθώς δεν έλαβε κανένα μέτρο, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, να ενισχύσει τις υπηρεσίες».

Αντί για έξι, τρεις στην Αλόννησο

Με αφορμή την προχθεσινή ληστεία, ο κ. Κωνταντάρας επισήμανε ότι στην Αλόννησο, δύο είναι οι μόνιμοι αστυνομικοί και το Αρχηγείο έστειλε ακόμη έναν με απόσπαση, ενώ στο νησί θα έπρεπε να βρίσκονται έξι αστυνομικοί, για να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού και να είναι ανοιχτό το Αστυνομικό Τμήμα.

«Η Πολιτεία βλέπει ακόμη και το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, που είναι ύψιστο αγαθό, με οικονομικούς όρους. Από τη μία θέλει αστυνόμευση, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο ενός αστυνομικού, εκεί που πρέπει να πάει, για παράδειγμα σε ένα νησί. Το Αρχηγείο από την αρχή του καλοκαιριού, αρνείται να στείλει στη Μαγνησία με απόσπαση αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν, με το αιτιολογικό ότι δεν δικαιολογούνται έξοδα», επισήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο κ. Κωνταντάρας εκτίμησε ότι φέτος τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, απ’ ότι προηγούμενα χρόνια και συμπλήρωσε ότι, ο αστυνομικός, με τη μείωση στις αποδοχές του έχασε 5-6.000 € ετησίως και γενικά βιώνει μια τραγική κατάσταση.

Όπως ανέφερε, «η εγκληματικότητα αυξάνεται και αποκεντρώνεται, ενώ και το πιο μικρό χωριό πλέον, θα έχει πρόβλημα».
Ο κ. Κωνσταντάρας αποδίδει το πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο στην έλλειψη προσωπικού, αλλά στο ότι ασχολείται με αντικείμενα που δεν είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και ελάχιστη είναι η ενασχόληση με την εγκληματικότητα (ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά).

«Η έλλειψη προσωπικού είναι τόσο τραγική, που όχι μόνο υπολειτουργούμε, αλλά οι υπηρεσίες έχουν γίνει φαντάσματα» και εξέφρασε την ευχή να ευοδωθούν οι προσπάθειες της αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση, που υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, για ενίσχυση του προσωπικού, ενώ το υπουργείο και το Αρχηγείο, δεν αφουγκράζονται τα προβλήματα.

Φόβοι για το Φθινόπωρο

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο κ. Κωνσταντάρας τόνισε ότι «οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί και πολύ φοβάμαι από το φθινόπωρο και μετά η εγκληματικότητα θα έχει έξαρση, καθώς θα μεγαλώσουν τα οικονομικά προβλήματα. Είναι κρίμα ο πολίτης να βιώνει μια οικονομική κρίση, αλλά να κλειδώνεται στο σπίτι του, να βάζει σίδερα και να το μετατρέπει σε κάστρο. Η δουλειά του αστυνομικού είναι να είναι στο δρόμο και δίπλα από τον πολίτη, αλλά, δυστυχώς, δεν φτάνουμε», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: