5.8.10

Κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της ΔΕΗ καταγγέλλει η αντιπολίτευση...

«Η κυβέρνηση του Μνημονίου παλινωδεί. Πουλάει; Εκμισθώνει; Ή βρίσκεται και πάλι σε σύγχυση;» Με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το θέμα της ΔΕΗ.
«Υπουργοί διαφωνούν λες και είναι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες της δημόσιας ηλεκτροπαραγωγής. Η ΝΔ λέει ‘ναι’ στην...
απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς. Αλλά με σχέδιο. Απελευθέρωση της αγοράς δεν σημαίνει εκποίησή της ΔΕΗ. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, μας χρωστάει απάντηση. Πριν το Δεκέμβριο», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ Β.Τζότζολα.

Εξ άλλου, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη ΔΕΗ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να βρεθούν για μια ακόμη φορά απροετοίμαστοι. Με όποιο σενάριο επιλέξει η κυβέρνηση να παραδώσει στους μεγάλους επιχειρηματίες το πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Πολύ πιο ακριβό ρεύμα για το λαό, μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, βαρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Υπενθυμίζουμε στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ότι οι διακόπτες ανήκουν στον ελληνικό λαό και όχι στη συντεχνία τους. Σαφώς είμαστε υπέρ του διαλόγου και σαφώς υπέρ της λογικής επεξεργασίας των αναγκών που επιβάλλουν οι συνθήκες».

Τέλος ο Χ.Στάικος του ΣΥΝ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση, επί της ουσίας, δεν διαψεύδει ότι ακολουθεί τη ‘γραμμή’ της τρόικας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρά μόνο μεταθέτει τις αποφάσεις της κερδίζοντας λίγο χρόνο».,

«Η ΔΕΗ αποτελεί στρατηγικής σημασίας οργανισμό στον τομέα της ενέργειας και για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να γίνουν επενδύσεις σε νέες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια» προσθέτει.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: