23.8.10

Ντεμπούτο με αιχμές...

Το πρώτο μήνυμα που απέστειλε προς την ηγεσία της Ν.Δ. ο γιος της Ντόρας Κώστας Μπακογιάννης (μαζί στη φωτό αρχείου) ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καρπενησίου, είναι ότι δεν...

επιδιώκει ούτε επιθυμεί το γαλάζιο χρίσμα. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. εκτιμούν ότι η μάχη της Ευρυτανίας θα δοθεί εκ των πραγμάτων στη σκιά της αντιπαράθεσης Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη
Με πολιτικές αιχμές που έχουν αποδέκτες στη Ρηγίλλης και θερμά λόγια για το σχέδιο «Καλλικράτης», ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε και επισήμως χθες το βράδυ την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καρπενησίου, από τον οποίο φιλοδοξεί να ξεκινήσει την προσωπική του πορεία στην πολιτική.

Το πρώτο μήνυμα, μάλιστα, που απέστειλε προς την ηγεσία της Ν.Δ. ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ότι δεν επιδιώκει ούτε επιθυμεί το γαλάζιο χρίσμα. Η Ρηγίλλης κρατά χαμηλούς τόνους για τη χθεσινή εξέλιξη και προσανατολίζεται να μην ορίσει κομματικό υποψήφιο για τον διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου, επικαλούμενη την ιστορία του δολοφονημένου από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. εκτιμούν ότι με τον τρόπο που προωθήθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, η μάχη της Ευρυτανίας θα δοθεί εκ των πραγμάτων στη σκιά της αντιπαράθεσης Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη. Το μήνυμα είναι ότι ακόμη και αν η γαλάζια ηγεσία δεν τορπιλίσει την υποψηφιότητα του νεαρού Μπακογιάννη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για αρκετά τοπικά στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ. στο Καρπενήσι να αποσυνδέσουν την υποψηφιότητά του από τις κινήσεις και τον γενικότερο σχεδιασμό της διαγραφείσας βουλευτού. Η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. πάντως εμφανίζεται να προκρίνει την υποψηφιότητα Κ. Μπακογιάννη, συστήνοντας εμμέσως στη Ρηγίλλης να μην υποδείξει άλλον υποψήφιο.

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ., όπως ο αρμόδιος για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης Βασ. Μιχαλολιάκος, είχαν σπεύσει να γνωστοποιήσουν ότι η Ρηγίλλης θα μπορούσε να στηρίξει επισήμως τον Κώστα Μπακογιάννη, αν ζητούσε το κομματικό χρίσμα. Ο Κώστα Μπακογιάννης πάντως φρόντισε χθες να διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να ζητήσει κομματική στήριξη από τη Ρηγίλλης και, ουσιαστικά, τον Αντώνη Σαμαρά. «Αναγνωρίζω μόνο ένα κόμμα, το κόμμα των Ευρυτάνων», ανέφερε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ενώ τόνισε με έμφαση ότι επιδιώκει να δημιουργήσει «μια ανεξάρτητη και υπερκομματική συμμαχία πολιτών».

Εμμέσως πλην σαφώς, επέκρινε και την αρνητική στάση της Ν.Δ. απέναντι στο σχέδιο «Καλλικράτης». «Στο άλμα προς τα εμπρός, ο “Καλλικράτης” προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Η κοινωνία άλλωστε είναι πολύ μπροστά από την πολιτική. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη για μια πολιτική αρχών και αξιών», πρόσθεσε με έμφαση.


Ετοιμάζουν νέες διαγραφές διαφωνούντων

ΜΕ ΦΟΝΤΟ τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης και τη διαγραφή του Χρ. Μαρκογιαννάκη, στο μικροσκόπιο της Ρηγίλλης έχουν μπει οι περισσότεροι ντορικοί βουλευτέςκαι προεξοφλούνται νέες διαγραφές αν υπάρξουν κινήσεις που θα αντιστρατεύονται τις κομματικές επιλογές. Οι βουλευτές Ελσα Παπαδημητρίου (Αργολίδα) και Ι. Λαμπρόπουλος (Μεσσηνία), οι οποίοι φέρεται να στηρίζουν παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο, βρίσκονταισύμφωνα με κομματικούς παράγοντες- σε «διακεκαυμένη ζώνη», ενώ υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί και οι Αθ. Γιαννόπουλος και Γ. Κοντογιάννης, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις περιφέρειες Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, αντίστοιχα.
Και γαλάζιο αντιμνημόνιο Νο 2

ΤΙΣ επόμενες ημέρες, η Ρηγίλλης είναι αποφασισμένη να ρίξει το βάρος της στη μάχη κατά του αναθεωρημένου Μνημονίου, μέσω της οποίας προσδοκά να αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την τρόικα που παρουσίασε η κυβέρνηση, «δικαιώνει» τον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό της Ν.Δ., η οποία θα οξύνει τους τόνους. Κατά του Μνημονίου «Νο 2» θα υπάρξει σήμερα συντονισμένη παρέμβαση των αρμόδιων τομεαρχών της Ν.Δ. (Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Μηταράκης), ενώ τη γαλάζια πολεμική θα κλιμακώσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς καθ΄ οδόν προς τη ΔΕΘ.

Τη γαλάζια αντεπίθεση με φόντο το αναθεωρημένο Μνημόνιο προανήγγειλε χθες και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για «νέα επιδρομή εναντίον νοικοκυριών και επιχειρήσεων» και πρόσθεσε ότι «με αίσθημα ευθύνης η Ν.Δ.

προειδοποιεί για τα δραματικά αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση του Μνημονίου».
Δ. Νασόπουλος, ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: