5.8.10

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα...

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η φωτιά στην Κέρκυρα ξέσπασε το βράδυΥπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Κέρκυρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε, από αδιευκρίνιστη αιτία, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες του δήμου Φιναλίων.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ...
στις 23:15 το βράδυ, ώρα που τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης και των τελευταίων εστιών φωτιάς παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 13 πυροσβέστες, τέσσερις υδροφόρες του δήμου, ενώ από τις 6 το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις μελισσοκόμοι που κατηγορούνται για την πυρκαγιά στον Μαραθόκαμπο Σάμου.

Ο εισαγγελέας Σάμου άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση φωτιάς σε δάσος από πρόθεση κατά συναυτουργία. Και οι τρεις αρνούνται την κατηγορία.

Τέλος, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι που φέρονται να ευθύνονται για τη φωτιά στο Κοκκάρι Σάμου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: