24.8.10

Μια απάντηση στο "επαναστατικό" διαδικτυακό άρθρο του Γ. Παπανδρέου...

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Κατ' αρχήν είναι θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε να επικοινωνήσει με τους πολίτες μέσω του διαδικτύου. Το άρθρο του, το οποίο αναρτήσαμε ολόκληρο, είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον και αρκούντως "επαναστατικό" με μια ουσιαστική επισήμανση: Ο ίδιος είναι...

...πλέον πρωθυπουργός-όπου νάναι θα συμπληρώσει ένα χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας - και δεν είναι κάποιος ανεξάρτητος σχολιαστής της πραγματικότητας. Κυβερνά δηλαδή μια χώρα στην οποία εξακολουθεί να βασιλεύει η ανομία και η ατιμωρησία για τα μεγαλοκαθάρματα πάσης φύσεως.

Σύμφωνοι, αυτοί οι ξιπασμένοι έχουν απλώσει παντού τα πλοκάμια τους και ιδιαίτερα σε μια Δικαιοσύνη, στην οποία το παραδικαστικό παρασκήνιο μπλοκάρει κάθε προσπάθεια επιβολής του Δικαίου.

Θα περιμέναμε όμως από τον πρωθυπουργό να βγεί, μ' ένα διάγγελμα στους πολίτες, και να μας πει:

"-Αγαπητοί συμπολίτες μου, ζητώ τη βοήθειά σας, να επαναφέρω τη Δικαιοσύνη στο βάθρο της. Θέλω μια Δικαιοσύνη που να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη σε όλους μας. Βοηθήστε με να καθαρίσω τη Κόπρο του Αυγεία απο τους κόλπους της. Είμαι αποφασισμένος, με την βοήθεια των υπηρεσιών του κράτους, να ξετινάξω τα περιουσιακά στοιχεία (καθενός ξεχωριστά), όλων των ανακριτών και εισαγγελέων που ασχολήθηκαν, από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, με τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη χώρα... Θεωρώ πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως αποκτήθηκαν συγκεκριμένες περιουσίες εκπροσώπων του Δικαστικού Σώματος.

Το ίδιο θα κάνω με τους πολιτικούς-βουλευτές όλων των κομμάτων και φυσικά και με τους δικούς μου κηφήνες..."

Αγαπητέ Γιώργο, βοήθησέ μας, να σε βοηθήσουμε.

Δεν υπάρχει πιο ισχυρή συνομωσία του Σύμπαντος-σύμμαχός σου, από τους Ελληνες πολίτες στο πλευρό σου-πέρα και πάνω απο κόμματα.

Μέσα απο μας, θ αποκτήσεις δύναμη για να εξακολουθείς να στέκεσαι στο ύψος σου εκτός Ελλάδας και να κυκλοφορείς περήφανος στο εσωτερικό της.

Εμείς, οι πολίτες, μπορούμε να σου δώσουμε τη δύναμη-κανείς ξιπασμένος βαρυποινήτης νταβατζής.

Φρόντισε να διαλέξεις το σωστό στρατόπεδο-αυτό των πολιτών κι όχι εκείνο των νταβατζήδων.

Μόνο που δεν βοηθάς τον εαυτό σου όταν επιτρέπεις να κυριαρχεί η ατιμωρησία των καθαρμάτων που λεηλάτησαν τη χώρα.

Οταν όλοι μας βλέπουμε την ανομία να συνεχίζεται, τους νταβατζήδες να παίρνουν νέες δουλειές -με τα δανεικά του ΔΝΤ - και τους πολιτικούς σαν τον Τσοχατζόπουλο για παράδειγμα, -που αποδεδειγμένα είπε ψέματα για τον πλουτισμό και τις offshore του- να σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου πηδάει τον κοσμάκη.

Οταν όλοι μας βλέπουμε να ανανεώνετε την εμπιστοσύνη σας στ ανυπόληπτα σαπάκια του Τραπεζικού συστήματος-ενώ κάποιοι από δαύτους θάπρεπε να είχαν τη τύχη του Κοσκωτά.

Αντ αυτού αγαπητέ πρωθυπουργέ, παρακολουθούμε το Εθνικό σύστημα Υγείας να καταρρέει αιχμάλωτο των φαρμακοβιομηχάνων και των προμηθευτών που σαν αχόρταγα κοράκια το λυμαίνονται.

Όταν βλέπουμε τον ΣΔΟΕ ν αρκείται σε τηλεοπτικά πρόστιμα, την ώρα που από το δωμάτιό σας στη Πάρο βλέπατε τις θαλαμηγούς των μεγαλολαμογίων να σας κουνάνε χλευαστικά το μαντήλι της ατιμωρησίας.

Το να διαπιστώνετε την αδυναμία του Κράτους να επιβάλλει τους κανόνες ισονομίας, είναι σημαντικό και ειλικρινές.

Μόνο που, αν αρκεσθείτε στις επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις δεν θα έχετε καμιά διαφορά από τον προκάτοχό σας Καραμανλή, που μέσα στου ποτού την χαρμολύπη, χτυπούσε τις στιβαρές γροθιές του στη λαδόκολα του "Μπαιρακτάρη" απειλώντας (χικ-χικ-χικ) τους νταβατζήδες, για να υποστεί στη συνέχεια την ταπείνωση της ζωής του απο δαύτους.

Σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και η δύστυχη σύζυγός του, δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους.

Έτσι θέλεις να καταντήσεις κι εσύ Γιώργο; Δειλός και απαξιωμένος -στη συνείδησή μας- από το φόβο των νταβατζήδων;

Θεωρώ σημαδιακή την ημερομηνία του άρθρου σου- το οποίο ανέβασες μια μέρα πριν την επανέναρξη των εργασιών της Εξεταστικής για την Siemens.

Θέλω να πιστεύω οτι τους δίνεις το πράσινο φως να τιμωρήσουν αποτελεσματικά τα λαμόγια και στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη να μαζέψει από τη ξενιτιά τους γνωστούς "δραπέτες".

Θεωρώ ότι είσαι αποφασισμένος να περάσεις από τη θεωρία και τα όμορφα λόγια, στη πράξη και ν αφήσεις το σημάδι σου στην Ιστορία.

Δεν έχεις άλλο καιρό για χάσιμο-δεν έχουμε καιρό να σου δώσουμε...
από το kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: