5.8.10

Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιαννιώτη στα πέντε χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας...

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα πέντε χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, στη σημερινή ημέρα του ευρωπαικού πρωταθλήματος στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας.
Ενα μετάλλιο το οποίο συνδιάστηκε με μιά απίστευτη γκάφα των διοργανωτών, αφού τα...

αρχικά αποτελέσματα τον έφερναν στην τέταρτη θέση! Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει το πούλμαν της διοργάνωσης και να επιστρέψει στο ξενοδοχείο! Μόλις έφτασε όμως, τον ειδοποίησαν να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις για την απονομή του χάλκινού μεταλλίου!

Τι είχε συμβεί: Το ένα από τα δύο χρονόμετρα είχε δείξει ότι ο Γιαννιώτης ήταν τρία εκατοστά πιο γρήγορος από τον Ιταλό και το δεύτερο το αντίστροφο (αυτό που είχε δείξει και ο ηλεκτρονικός πίνακας). Τελικά, όπως φάνηκε στην επίσημη χρονομέτρηση, ο Γιαννιώτης και ο Ρουφίνι έκαναν τον ίδιο χρόνο (59.15.9) και πήραν από ένα χάλκινο μετάλλιο. Νικητής ο Ιταλός Φερέτι με 58.43 και δεύτερο ο Ιταλός Ερκολι με 59.00.
Ο Γιαννιώτης έλεγε στην αρχή ότι «τα τρία εκατοστά μου φαίνονται 300 τόνοι» και όταν ενημερώθηκε για το μετάλλιο άρχισε και πάλι να χαμογελά: «Δε θα πω κάτι διαφορετικό. Αυτά έχει ο αθλητισμός. Ακόμα κι αν δεν έπαιρνα το μετάλλιο το ίδιο θα έλεγα. Αυτό το πράγμα, πάντως, δεν μου έχει συμβεί ξανά. Τα συναισθήματα δεν μπορώ να τα περιγράψω. Πώς ένιωθα πριν και πώς νιώθω τώρα. Είναι τόσο διαφορετικό».

Ο Γιαννιώτης είπε επίσης: «Εδώ ήρθα ως πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος, αλλά δεν είμαι και απόλυτα ικανοποιημένος. Όταν άρχισα τον αγώνα είχε περισσότερο κύμα απ΄όταν μπήκαν οι επόμενοι αθλητές. Αυτό επηρεάζει έναν αθλητή που στηρίζει πολλά στον ρυθμό. Εκανα βέβαια και αρκετά λάθη».
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: