23.2.10

Αυστηροί έλεγχοι στα νέα μέτρα για το κάπνισμα...

Τη συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας, των αστυνομικών και των λιμενικών Αρχών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την τήρηση των αντικαπνιστικών μέτρων, αναμένεται να ζητήσει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Στόχος, όπως τόνισε η υπουργός, είναι να υπάρχει αυστηρό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό, με καθαρούς κανόνες και ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Γιατί το χειρότερο είναι να βάζουμε στόχους και να μην είναι μετά δυνατός ο έλεγχος και η εποπτεία τους», είπε η υπουργός Υγείας. Η υπουργός διαβεβαίωσε σήμερα από...
τη Βουλή ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η νέα, ολοκληρωμένη πρόταση για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος καταλόγισε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μη υποστήριξη του μέτρου και πισωγύρισμα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ολοκληρώνεται το έργο της αποτύπωσης και της αξιολόγησης του μέτρου στο επτάμηνο που παρήλθε και πολύ σύντομα θα κατατεθεί η πρόταση.

Η πρόταση του υπουργείου θα επεκτείνεται και στον τομέα της ενημέρωσης, της προαγωγής και της πρόληψης για το κάπνισμα, αλλά «πάνω από όλα με εφαρμόσιμες διατάξεις και το κατάλληλο ελεγκτικό πλαίσιο».
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: