28.2.10

Αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλειά τους...

«Είναι τουλάχιστον κουτό να μένουμε σε ένα πρωτοσέλιδο και να μην βλέπουμε το πίσω» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το εξώφυλλο του Focus που σήκωσε αντιδράσεις σε συνέντευξη του στην εκπομπή 12-1 του Σαββάτου στον Flash 96. Με αφορμή τους «Πρωταγωνιστές» όπου φιλοξενούνται απόψεις ανταποκριτών και απεσταλμένων των ξένων ΜΜΕ στην Αθήνα ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κύμα εναντίον των Eλλήνων» και μιλά για «ίδιον της δημοσιογραφίας να θέλει να προκαλεί» θυμίζοντας αντίστοιχα πρωτοσέλιδα με καμένες αμερικανικές σημαίες.

«Η δημοσιογραφία δεν είναι τσιφλίκι ούτε και...

...παράρτημα της πολιτικής» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγώντας ότι ένα εξώφυλλο «δεν αλλάζει το πόσα φράγκα έχουμε στην τσέπη μας» και προτείνει «βρείτε μας λύσεις στα προβλήματα και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους».

Αναφέρει ότι η δημοσιογραφία των Financial Times και του BBC δεν είναι για πέταμα, τα κείμενα θα μπορούσαμε να τα γράψουμε κι εμείς είναι ωστόσο και ένας υλατζής που θα βρει έναν τίτλο μια λεζάντα προκλητική δηλώνει και ξεχωρίζει ότι οι άγγλοι και οι γερμανοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ζούμε με δικά τους χρήματα. Αυτό που τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ότι το κράτος μας έχει δημιουργήσει τρύπες που φεύγουν τα χρήματα, «ανεξέλεγκτες δαπάνες με ευθύνη της πολιτικής».

Τέλος εξηγεί ότι όταν ακούνε στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα πεινάει ή από πολιτικούς μας ότι βουλιάζουμε περιμένουν να δουν κόσμο στο δρόμο να τρέφονται με συσσίτια και άλλα εντυπωσιακά που παραγγέλνουν οι αρχισυντάκτες στους ανταποκριτές τους...
από το enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: