23.2.10

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα κόβει μπάντα και εύζωνες...

www.greeknewsonline.com
Η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην ετήσια μας παρέλαση είναι ένα δώρο της πατρίδας Ελλάδας στην Ομογένεια...
Μεγαλύτερη συμμετοχή και ενθουσιασμό από κάθε άλλη φορά ζήτησε από την Ομογένεια για τη φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της “25ης Μαρτίου 1821” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, ο συμπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας.
Σε δηλώσεις του στη GreekNews -αμέσως μετά την τακτική πανομογενειακή συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης στο Σταθάκειο Κέντρο- ο Δρ. Τσιούλιας τόνισε ότι «ιδιαίτερα τώρα που ο Ελληνισμός βάλλεται για...

οικονομικούς και διάφορους άλλους λόγους, τώρα πρέπει να δείξουμε ακόμα πιο πολύ πόσο συσπειρώνεται ο Ελληνισμός, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεως και κινδύνου και πώς υπάρχει ομοψυχία και υπερηφάνεια για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.»

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της πανομογενειακής, φέτος δεν θα σταλεί από την Ελλάδα –στο πλαίσιο των περικοπών- η στρατιωτική μπάντα, που συμμετείχε κάθε χρόνο στην παρέλαση, ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της συμμετοχής των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ειδικά για το θέμα των Ευζώνων, όπως είπε ο Δρ. Τσιούλιας, «γίνονται ενέργειες για να εξασφαλιστεί η παρουσία τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση.»

Η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην ετήσια μας παρέλαση είναι ένα δώρο της πατρίδας Ελλάδας στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καλαμαράς, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι θετική η τελική απάντηση από την Αθήνα.

«Χάσαμε τον Τάκη μας (Νικολόπουλο), τον Κολοκοτρώνη μας, που ήταν ένα σύμβολο της παρέλασης, αν χάσουμε τώρα και τους Εύζωνες, και εγώ θα πάω με …μισή καρδιά στην παρέλαση», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν στη συνέλευση ήταν αυτή του αντιπροέδρου των Λημνίων, Δημήτρη Βεκιαρέλη, να αναλάβει τα έξοδα για την έλευση των Ευζώνων η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Ενώ για το θέμα της μπάντας θα αναζητηθεί λύση από το χώρο της Ομογένειας, καθώς επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί.

Σχεδόν δύο μήνες πριν την παρέλαση, και οι δύο συμπρόεδροι της οργανωτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας και η πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Μέμη Σταθάτου – Fulgieri, δηλώνουν πως η προετοιμασία προχωράει ομαλά και πως υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ήδη έχουν στελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό οι επιτροπές και υποεπιτροπές της παρέλασης, και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν και οι πρώτες αναφορές για τις δραστηριότητές τους. Οπως τονίστηκε, έχουν εγκριθεί όλες οι άδειες για την παρέλαση, ενώ υπάρχουν και οι πρώτες προσφορές για το Ταμείο της παρέλασης και για το λεύκωμα. Επιπλέον, το λαχείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και η αφίσα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Προχωράμε σε πολλά επίπεδα, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και οι προτάσεις που παίρνουμε κάθε Πέμπτη εδώ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αναλύονται και από την Επιτροπή της παρέλασης και από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ώστε όλοι αυτοί που έχουν θέματα να συζητήσουν, να εισακουσθούν και να ενσωματωθούν οι προτάσεις τους αν τελικά κυρωθούν, μέσα στο σχέδιο της παρέλασης», σημείωσε ο Δρ. Τσιούλιας.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ολοκληρώνονται οι επιτροπές, ο κόσμος συμμετέχει ενεργά και η σημερινή συμμετοχή τους στην πανομογενειακή συγκέντρωση είναι ένα καλό παράδειγμα», δήλωσε η κ. Σταθάτου, προσθέτοντας ότι είναι ενθαρρυντική η παρουσία πολλών νέων στις επιτροπές. «Είναι ένα καλό σημάδι και είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά», είπε.

Την ερχόμενη Τετάρτη, εξάλλου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παρέλασης και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα έχουν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, προκειμένου να ενημερώσουν τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική για την πορεία της προετοιμασίας της παρέλασης.

Την ερχόμενη εβδομάδα λήγει και η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τους Τελετάρχες της παρέλασης. Εχουν ήδη προταθεί –μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο επιτετραμμένος της ΕΕ στην Ουάσιγκτον Αγγελος Παγκράτης, ο οικονομικός ελεγκτής του Nassau County, Γιώργος Μαραγκός, ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, η γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, ο συνταγματάρχης Μάθιου Μπογδάνος, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Χρήστος Σπυρόπουλος, οι τρεις Εύζωνοι που είχαν υπηρεσία φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Σύνταγμα. Εχει προταθεί ακόμα να τιμηθούν ως τελετάρχες ως απλοί ομογενείς, ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι ήρθαν ως μετανάστες στις ΗΠΑ και τίμησαν την ελληνική τους καταγωγή.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ενημέρωσε για τον διαγωνισμό των μαθητών για τη Γιορτή των Γραμμάτων, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για χθες Κυριακή στο Σταθάκειο, ενώ τα βραβεία θα επιδοθούν σε ειδική τελετή την ερχόμενη Κυριακή, καθώς και για τον διαγωνισμό για την εκλογή της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» που θα γίνει στις 21 Μαρτίου.

Η επόμενη πανομογενειακή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.
Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: