14.2.10

Η Αντζελίνα παίρνει τη ρεβάνς...

Του Κοσμά Βίδου
* ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ: Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, αφού άφησαν επί πολλές ημέρες τον διεθνή Τύπο να ξεκατινιάζεται δημοσιεύοντας ξανά και ξανά την είδηση του χωρισμού τους, βγήκαν, μέσω των δικηγόρων τους, διέψευσαν τις φήμες και κινούνται δικαστικά εναντίον εκείνων που τις διέδωσαν. Το ευφυές επικοινωνιακά ζεύγος παίρνει για άλλη μία φορά το παιχνίδι στα χέρια του. Αυτό, τη στιγμή που η Τζολί κάνει ένα πέρασμα από την Αϊτή για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή της στους σεισμοπαθείς. Η κυρία ξέρει πώς να ξεχωρίζει.

* Είχαμε καιρό να δούμε ζευγάρι της showbiz να...

...χειρίζεται τόσο έξυπνα τη δημοτικότητά του. Ο Πιτ και η Τζολί (κυρίως, καθώς την χαρακτηρίζουν τον φωτεινό εγκέφαλο της οικογένειας) καταφέρνουν να μετατρέψουν την αρνητική δημοσιότητα σε θετική: αποφεύγοντας τις σπασμωδικές κινήσεις και απαντώντας την κατάλληλη στιγμή στις φήμες που κυκλοφορούν κατά διαστήματα σχετικά με την κακή σχέση τους, με την ανορεξία της κυρίας, την οποία δεν αντέχει πλέον ο κύριος, με τον αγιάτρευτο έρωτα του κυρίου προς την πρώην του, την Τζένιφερ Ανιστον... Πώς απαντούν αυτή τη φορά; Με αγωγές.

* Απέναντί τους, η εβδομαδιαία εφημερίδα «Νews of the World» (ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ), η οποία δημοσίευσε στο εξώφυλλό της την είδησηβόμβα: το ζευγάρι χωρίζει ύστερα από έξι χρόνια συμβίωσης. Το ρεπορτάζ(;) αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και ενώ περιμέναμε και την επίσημη επιβεβαίωση από τους ίδιους (τόσο σίγουροι ήμασταν περί του τέλους της σχέσης τους), καθώς και λεπτομέρειες για το πώς θα μοίραζαν την τεράστια περιουσία και τα έξι παιδιά τους, εκείνοι ζήτησαν από την εφημερίδα να απολογηθεί για τους«λανθασμένους και ύπουλους ισχυρισμούς».

* Το έντυπο αρνήθηκε, γι΄ αυτό και το ζευγάρι αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του, κατηγορώντας το για«ψευδείς ισχυρισμούς και σοβαρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων».Λεπτομέρεια: Η «Νews of the World» ανήκει στην ίδιο όμιλο με την 20th Century Fox, εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Μr and Μrs Smith», στα γυρίσματα της οποίας πλέχτηκε το ειδύλλιο των σταρ.

* Είναι προφανές: Η ψυχραιμία και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι «Μπραντζελίνα» (όπως τους αποκαλούν χαϊδευτικά- ή και ειρωνικά) τον κιτρινισμό και την αυθαιρεσία των ΜΜΕ είναι το όπλο τους. Την ίδια στιγμή το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο τους (άλλο ένα όπλο τους) δεν μπορεί παρά να τους κάνει εξαιρετικά συμπαθείς στην κοινή γνώμη, γεγονός που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, που τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις.

* Και ενώ η κουβέντα για τις ιδιωτικές ζωές των σινεστάρ καλά κρατεί, η μετάβαση της Αντζελίνας στην Αϊτή τις ημέρες κατά τις οποίες φούντωνε η διαμάχη με τη «Νews of the World», ακόμη και αν δεν προγραμματίστηκε ώστε να συμπέσει με την αγωγή (για τη δημιουργία θετικών εντυπώσεων), έρχεται ως αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που διέδιδαν (χαιρέκακα) το τέλος της ηρεμίας και της ευτυχίας της. Εντυπωσιακά όμορφη, περπάτησε στις ρημαγμένες πόλεις, αγκάλιασε ορφανά παιδιά, καταδίκασε τις παράνομες υιοθεσίες και ζήτησε η οικονομική βοήθεια του καθενός από εμάς να δίνεται σε οργανώσεις όπως η UΝΙCΕF, οι οποίες εγγυώνται ότι τα χρήματα θα φθάσουν εκεί που πρέπει. Τι άλλο δήλωνε με αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που τα δημοσιεύματα την ήθελαν να καταρρέει λόγω κατάθλιψης αλλά και από την εγκατάλειψή της από το στεφάνι της, αν όχι ότι«και η Αντζελίνα είναι καλά»;

* Η σταρ βγήκε μπροστά, καταφέρνοντας όχι μόνο να εντυπωσιάσει και να συγκινήσει (είχε προηγηθεί η δωρεά του 1 εκατ. δολαρίων προς τους σεισμόπληκτους) αλλά και να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στον κιτρινισμό. Αναμένεται η εξέταση της υπόθεσης του... διαζυγίου της από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου. Η δικαίωση όμως του ζεύγους θεωρείται βέβαιη. Εκτός αν... Γιατί, εδώ που τα λέμε, στον χώρο του θεάματος δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις.
On air - BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: