24.5.09

Νεκρός ο δύτης του National Geographic...

Τραγική κατάληξη είχε περιπέτεια του βρετανού δύτη του National Geographic, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια βιντεοσκόπησης του ναυαγίου «ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ» στο στενό της Κέας και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο 37χρονος Βρετανός υπήκοος Κάρλς Σπένσερ, ήταν μέλος του καταδυτικού συνεργείου του NATIONAL GEOGRAPHIC, και πραγματοποιούσε καταδύσεις στο στενό της Κέας, βιντεοσκοπώντας το ναυάγιο του ατμόπλοιου "ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ", που βυθίστηκε στις 21.11.1916 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το...

υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο 37χρονος Βρετανός, που επέβαινε μαζί με άλλους συναδέλφους του στο υπό σημαία Παναμά ερευνητικό σκάφος, C.D.T FOR CAULT, παρουσίασε μετά τη κατάδυση του σήμερα, τα συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Ο πλοίαρχος του ερευνητικού σκάφους, το οποίο έχει άδεια βιντεοσκόπησης του ναυαγίου από τις 19 Μαΐου μέχρι και 31 Μαΐου 2009, ειδοποίησε το υπουργείο, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να παραληφθεί από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και να μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εξέπνευσε.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: