26.5.09

Ο κυνισμός και η αυθάδεια των μετρίων...


TI AΠEΓINAN ΠPΟΣΩΠA TΟY TPAΓΟYΔIΟY...
Πέρασαν και μας ακούμπησαν με τα τραγούδια τους. Tα χρόνια όμως πέρασαν κι εκείνοι χώθηκαν για κάμποσο διάστημα στη... σκιά. Παλιά, αγαπημένα πρόσωπα του τραγουδιού δίνουν ξανά (και ακόμη) το «παρών»
Θανάσης Γκαϊφύλιας
H τελευταία φορά που εμφανίστηκε ζωντανά σε κοινό ήταν με την Ελένη Ροδά στις «Γραμμές». «Εγώ δεν είμαι καθόλου των αναδρομών και της νοσταλγίας και για να εμφανιστώ ξανά θα έπρεπε να υπάρχει νέο υλικό. Άμα απομακρυνθείς όμως από τα πράγματα είναι δύσκολο... Ασχολούμαι με το κομπιούτερ μου, τα πράγματά μου, πέντε φίλους κι είμαι καλά».
«Νομίζω ότι αν και έχουν περάσει τα χρόνια, τα τραγούδια μου παραμένουν σημερινά και αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω» λέει ο Θανάσης Γκαϊφύλιας που ζει στην Κομοτηνή
Στο σπίτι του στην...
Κομοτηνή πετύχαμε τον Θανάση Γκαϊφύλια και διαπιστώσαμε ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να είναι παραγωγικός ακόμη και όταν ζει εκτός... κυκλώματος. Ο Θανάσης Γκαϊφύλιας και η «Ατέλειωτη εκδρομή» του (ο τίτλος τού πιο γνωστού του δίσκου, το 1975) έχουν όλα τα συστατικά ενός ενδιαφέροντος ταξιδιού που συνεχίζεται.

«Γράφω τραγούδια - πάντα υπηρετώ τη ροκ μπαλάντα - και τα παρουσιάζω με τους μουσικούς μου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το να μένεις στον τόπο σου δεν είναι καταδίκη. Πάντα το έλεγα αυτό και δεν με πίστευε κανείς...», σχολιάζει.

Και με τη δισκογραφία; «Εκεί υπάρχει ένα προβληματάκι. Γι' αυτό από το '91 έκανα δική μου ετικέτα, τους δίσκους Κύτταρο. Και έφτιαξα κι ένα δικό μου σύστημα διανομής. Από τηλεφώνου. Από στόμα σε στόμα...». Και δουλεύει; «Τόσο καλά που μπορεί να ακουστεί υπερβολή. Κάποιοι δίσκοι έφτασαν να πουλάνε 3.000 κομμάτια και να φτάνουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας».
δίνουν ξανά (και ακόμη) το «παρών»
Του ΧΑΡΗ ΠΟΝΤΙΔΑ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: