17.5.09

Οι κανόνες για το όριο του μίνι...


Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα, λένε. Κι όμως, η διαφορά είναι μεγάλη, ειδικά όταν αφορά το dress code των γυναικών. Η σχέση της ηλικίας με τη φούστα είναι ευθέως ανάλογη. Οσο μεγαλώνει η ηλικία τόσο μεγαλώνει και το μήκος. Το σούπερ μίνι φεύγει μαζί με τα νιάτα. Η φρεσκάδα παίρνει την κατιούσα και το ίδιο κάνει και ο ποδόγυρος!
Αυτά όμως αφορούν τις κλασικές αρχές για το ντύσιμο, αρχές που την τελευταία δεκαετία έχουν αρχίσει να καταπατώνται μαζικά, καθώς και άνω των σαράντα, ακόμα και άνω των πενήντα υπάρχουν κορμιά «θανατηφόρα» που είναι κρίμα να θαφτούν στο μίντι και το μάξι!
Η 40άρα Τζένιφερ Ανιστον και η 50άρα Μαντόνα είναι δύο τρανταχτά παραδείγματα για το ότι το μίνι μπορεί να...
φορεθεί και από μεγαλύτερες ηλικίες με εξίσου εκρηκτικά αποτελέσματα! Dress code υπάρχει και για το βαθύ ντεκολτέ, αλλά αυτό δεν ανήκει στο LTZ, στο Lower Thigh Zone, δηλαδή το «Οριο του Μίνι» σε ελεύθερη μετάφραση. Το LTZ είναι το μέτρο για το πού μπορεί να φθάνει το στρίφωμα, αναλόγως πάντα με την ηλικία και τα προσόντα που διαθέτει μια γυναίκα.

Στα είκοσι…
Το απαγορευτικό όριο είναι εκεί όπου το εσώρουχο αρχίζει να φαίνεται όταν η κοπέλα ανεβαίνει τις σκάλες. Δεν είναι ωραίο η ματιά των γύρω να παίζει κρυφτό με το εσώρουχο και πολύ συχνά να το... βρίσκει! Μπορεί να είναι αποκαλυπτικό, χωρίς να προδίδει… προσωπικά δεδομένα! Η 27χρονη Πάρις Χίλτον και η 23χρονη κολλητή της Lady Gaga (φωτ. κάτω) έχουν το ελεύθερο να βάλουν (ή να βγάλουν) το μίνι μέχρι τα ανώτερα επιτρεπτά όρια λόγω ηλικίας. Οι συγκεκριμένες βεβαίως δεν έχουν πρόβλημα με τους comme il faut κανόνες του ντυσίματος. Αν τους έρθει να το ανεβάσουν το φουστάκι, το ανεβάζουν χωρίς να το σκεφτούν παραπάνω κι ας φαίνονται τα επίμαχα σημεία όσο θέλουν... Καλλονές όμως όπως στη [Γκουίνεθ Πάλτροου] ην περίπτωση της Αμπιγκέιλ Κλάνσι διαθέτουν κορμί για μίνι μέχρις εκεί που δεν παίρνει!

Στα τριάντα...
Η χρυσή συνταγή για να πετύχει μια γυναίκα των τριάντα και άνω το «τόσο όσο» είναι να σταθεί όρθια με τα χέρια σε θέση προσοχής. Η φούστα ή το φόρεμα πρέπει να τελειώνει λίγο πιο κάτω από τα ακροδάχτυλα. Ακόμα κι αν διαθέτει τα πόδια της Γκουίνεθ Πάλτροου, δεν είναι σωστό να κλέψει στο μέτρημα... Ωστόσο, οι κανόνες είναι για να καταπατούνται! Η ίδια η Γκουίνεθ τα φοράει και πιο κοντά απ’ ό,τι πρέπει και κανένας δεν παραπονιέται για το θέαμα. Η 36χρονη σταρ διαθέτει τα πιο καλλίγραμμα πόδια της σύγχρονης γενιάς του Χόλιγουντ. Από κοντά και η Κάμερον Ντίαζ (φωτ. κάτω) που δεν έχει τίποτα να κρύψει, αντιθέτως, προκαλεί εμφράγματα όποτε «σκάει μύτη» (ειδικά στα κόκκινα χαλιά) με σούπερ μίνι. Η 33χρονη Αντζελίνα, από την άλλη, δεν φοράει ποτέ μίνι. Προτιμά το κλασικό μίντι ή τα μάξι φορέματα για τις επίσημες εμφανίσεις της.

Στα σαράντα άνω...
Πριν από την έξοδο από το σπίτι, η 40άρα πρέπει να κάνει το τεστ του «μαζεύω κάτι από το πάτωμα». Αν με το σκύψιμο αυτή που κλέβει την παράσταση δεν είναι η γάμπα της αλλά η κυτταρίτιδα, τότε καλύτερα να κατεβάσει αισθητά τη φούστα ή, αν το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό, να προτιμήσει παντελόνι! Στην κατηγορία των thirty something ανήκει και η Ελ Μακ Φέρσον. Αν και σαράντα πέντε χρόνων, έχει ψηφιστεί κατ’ επανάληψη ως η γυναίκα με τα πιο ωραία πόδια. Η Ελ δεν χρειάζεται να κάνει το τεστ του σκύβω και μαζεύω. Και με το μαγιό να βγει, δεν υπάρχει κυτταρίτιδα! Στην ίδια κατηγορία και με τα ίδια προσόντα είναι η 43χρονη Σίντι Κρόφορντ και η επίσης σαράντα τριών Μαΐων Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Ολες αυτές μπορούν να ανεβοκατεβάσουν το μίνι χωρίς κανένας να της κατηγορήσει ότι το παρατράβηξ [Ελ Μακ Φέρσον] αν... προς τα πάνω!

Στα πενήντα...
Αν δεν μιλάμε για θεές τύπου Σάρον Στόουν και Μισέλ Πφάιφερ ή για καλογυμνασμένες 50άρες όπως η Μαντόνα αλλά για κάτι πιο καθημερινό και πιο κοντά στην… κοινή θνητή, τότε το στρίφωμα πρέπει να τελειώνει πάνω από το γόνατο. Η συνταγή του μίντι δεν έβλαψε ποτέ καμία. Αντιθέτως, αν το γυναικείο κορμί διατηρεί νεανικές γραμμές, παρά την πέμπτη συμπληρωμένη δεκαετία του, δείχνει πιο θηλυκό όταν είναι πιο καλυμμένο. Τα εξτρίμ μίνι προκαλούν κακά σχόλια, ακόμα και αν είναι στα κόκκινα χαλιά!

Για σεμνότυφες
Η γυναίκα της κατηγορίας αυτής δεν είναι ένας τύπος που συναντάται αρκετά συχνά στις μέρες μας, ωστόσο υπάρχει! Σε αυτήν την περίπτωση το τεστ του γονατίσματος δίνει μια γρήγορη και ξεκάθαρη εικόνα για το μέχρι πού πρέπει να φθάνει η φούστα. Αν γονατίσει και με το φόρεμα «σφουγγαρίζει» το πάτωμα, τότε έχει πετύχει το απόλυτο στιλ της σεμνότυφης!
Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: