5.5.09

Απετράπη στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γεωργία...

Στρατιωτικό πραξικόπημα απετράπη την τελευταία στιγμή στη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
Το σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε στάση στη στρατιωτική βάση Μουκχροβάνι.
«Στόχος των στασιαστών ήταν να διακόψουν τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που διενεργούνται εκεί και να προχωρήσουν σε στρατιωτικό πραξικόπημα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας David Sikharulidze, μιλώντας στο κανάλι Rustavi 2 της γεωργιανής τηλεόρασης. «Είμαστε σε επαφή με τους στασιαστές και ελπίζουμε οι ταραχές να σταματήσουν σύντομα», τόνισε.
Πριν από...
λίγο, αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν πως περίπου 30 τανκς και πάνοπλοι στρατιώτες διέσχιζαν τους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας, κατευθυνόμενοι προς το στρατόπεδο Μουκχροβάνι. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν την περιοχή και τους κρατά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, είχε αναφερθεί σε «σχέδιο πραξικοπήματος», κατηγορώντας τη Ρωσία για ενεργό ανάμειξη σε αυτό.

«Ερευνάμε υπόθεση οργάνωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος», είπε σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι που είναι αναμεμειγμένοι φαίνεται ότι δέχονταν χρηματοδότηση από τη Ρωσία».

Η αναταραχή δεν έχει κοπάσει στη Γεωργία, από το περσινό καλοκαίρι που η χώρα βρέθηκε σε πολεμική συμπλοκή με τη Ρωσία. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν συχνά ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας Μιχαήλ Σακασβίλι.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σακασβίλι ότι έχει επιβάλει ένα απολυταρχικό και καταπιεστικό καθεστώς, ενώ επικρίνουν τους χειρισμού του στην κρίση με τη Ρωσία.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: