15.5.09

Ηρθε, εκκαθάρισε και τον... εκκαθάρισαν...

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA...
Ούτε έξι μήνες δεν χρειάστηκε ο Ρικ Σπίνερ για να καταφέρει να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά του Alpha και να αλλάξει το ύφος του καναλιού.
Ο Ρικ Σπίρεν φεύγει, ο Κριστόφ Μάινους έρχεται. Στον Alpha... Αν επέλεξε τον λιγότερο επώδυνο τρόπο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος κι όσοι αναγκάστηκαν να κλείσουν πίσω τους την πόρτα του Alpha. Στην πραγματικότητα ήρθε, εκκαθάρισε και μετά τον εκκαθάρισαν. Μέχρι να φύγει βέβαια έχει όλο τον χρόνο να κάνει τις υπόλοιπες «διορθωτικές κινήσεις»...
Από τον Σεπτέμβρη ο Σπίνερ θα αποτελεί παρελθόν για τον Alpha, έστω κι αν ...
αρέσει η Ελλάδα και η δουλειά του στο κανάλι, όπως έλεγε λίγες ημέρες πριν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε δημοσιογράφους.
Κι ακόμη αναρωτιόμαστε ποιος ήταν ο λόγος της συνάντησης του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha με τους δημοσιογράφους από τη στιγμή που δεν απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις τους. Φαίνεται τελικά ότι ήξερε ή τουλάχιστον υποπτευόταν ότι η συνεργασία του με το κανάλι ήταν επισφαλής και ήθελε να πιέσει καταστάσεις.

Σε ανακοίνωση των Ομίλου RTL, Δημήτρη Κοντομηνά και Alpha Media Group που εστάλη χθες αναφέρεται ότι ο Κριστόφ Μάινους, νυν διευθύνων σύμβουλος (CEO) του RTL Televizija στην Κροατία, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha Media Group από τον Σεπτέμβριο. Ο Μάινους θα διαδεχθεί τον Ρικ Σπίνερ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας από την απόκτηση του 66,6% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον Ομιλο RTL τον Δεκέμβριο του 2008. Ο Κριστόφ Μάινους μετέχει ήδη στο διοικητικό συμβούλιο του Alpha Media Group από τον Δεκέμβριο, στο οποίο θα παραμείνει και με τη νέα του ιδιότητα.

Την ευγνωμοσύνη για το έργο του Σπίνερ εξέφρασαν τόσο ο Γκέρχαρντ Ζέιλερ (διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου RTL), ο οποίος προχθές συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Ο δεύτερος μάλιστα τον ευχαριστεί «για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, ιδιαίτερα στον τομέα του προγραμματισμού», και προσθέτει «Ο Κριστόφ Μάινους έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να οικοδομεί πάνω σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία οδήγησαν οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μου με τον Ομιλο RTL».

Ο Ρικ Σπίνερ από τη μεριά του σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του Alpha ανάμεσα σε άλλα παραδέχεται ότι είχε πράγματι χάσει την εμπιστοσύνη τού Δημήτρη Κοντομηνά...
Της Δώρας Παπαγεωργίου ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: