4.5.09

Ο τραυματισμός 10χρονης σε λούνα - παρκ στα δικαστήρια...

Η χαρά στο λούνα παρκ κατέληξε σε δάκρυ για ένα 10χρονο κοριτσάκι, οι γονείς του οποίου προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το σοβαρό έγκαυμα που υπέστη, όταν ακούμπησε το μέτωπό της στη βιτρίνα μιας καντίνας με αρτοσκευάσματα.
Στην αγωγή που οι γονείς κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας στρέφονται κατά των υπευθύνων του λούνα παρκ που βρίσκεται σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, στην προθήκη της καντίνας δεν υπήρχε κατάλληλη σήμανση, παρά το γεγονός ότι εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους για οποιονδήποτε και δη για τους ανήλικους επισκέπτες του λούνα παρκ, εντός του οποίου βρίσκεται η καντίνα.
«Η παράνομη αυτή...
παράλειψη των υπευθύνων της λειτουργίας του χώρου της καντίνας της εταιρείας τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με το επελθόν αποτέλεσμα, δηλαδή το σοβαρότατο έγκαυμα, εκτάσεως περίπου δύο εκατοστών που προκλήθηκε στο πρόσωπο της κόρης μας. Η παράνομη και υπαίτια πράξη των υπευθύνων λειτουργίας της καντίνας, κατά το χρόνο και υπό τους όρους κατά τους οποίους έλαβε χώρα, ήταν ικανή και πρόσφορη, κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων και κοινή ανθρώπινη εμπειρία, να παραγάγει την δημιουργηθείσα ζημία, την οποία και πράγματι επέφερε στη συγκεκριμένη περίπτωση» αναφέρουν στην αγωγή τους οι γονείς και προσθέτουν:

«Από την ημέρα που η κόρη μας υπέστη το σοβαρότατο αυτόν τραυματισμό έχει κλειστεί στον εαυτό της και αισθάνεται ντροπή για την εξωτερική της εμφάνιση. Ενδεικτική αυτών των συναισθημάτων της είναι η κατηγορηματική της άρνηση να μετάσχει στις εκδηλώσεις του σχολείου της. Ακόμα και σήμερα, οκτώ ολόκληρους μήνες μετά το συμβάν, το σημάδι από το έγκαυμα είναι εμφανές και αγωνιούμε καθημερινά για το εάν θα επουλωθεί πλήρως το σοβαρότατο αυτό έγκαυμα ή αν θα μείνει σημάδι στο πρόσωπο της κόρης μας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εκείνη να υποβληθεί σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής και αναμόρφωσης του σημείου του δέρματος του προσώπου της που υπέστη το έγκαυμα».

Οι γονείς στην αγωγή τους στρέφονται και κατά της ασφαλιστικής εταιρείας του λούνα παρκ, η οποία «ευθύνεται δυνάμει ασφαλιστηρίου συμβολαίου ως καλύπτουσα την αστική ευθύνη της πρώτης έναντι τρίτων για ζημιές από ατυχήματα που τυχόν προξενηθούν σε αυτούς από άδικες πράξεις ή παραλείψεις αυτής ή των προσώπων που έχει στην υπηρεσία της και που σχετίζονται άμεσα και αποκλειστικά με τη λειτουργία των χώρων της επιχειρήσεώς της».

Καταλήγοντας, οι γονείς του 10χρονου κοριτσιού τονίζουν ότι οι εναγόμενες εταιρείες ευθύνονται σε πλήρη αποζημίωση και εις ολόκληρον, αφού το συμβάν έλαβε χώρα στο κατάστημα της πρώτης, χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών της.
Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: