16.4.24

Η «κουλτούρα» του Χατζηδάκη και τα μυστήρια του ΣΥΡΙΖΑ...



Όταν από τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης λείπουν κάποιοι αριθμοί και ο υπουργός Οικονομικών φοβάται μην μας σπρώξει στην φοροδιαφυγή...

Πολλά θα μάθουμε αν η κυβέρνηση κάνει …κανένα αστείο και ανταποκριθεί στην ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης που ζητά αναλυτική ενημέρωση για όλα!

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ (που υπογράφει πρώτος ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης) ζητά πληροφόρηση για τα πάντα: Για το πόσα από τα κονδύλια του Ταμείου δίνονται με απευθείας αναθέσεις και πόσα με διαγωνισμό. Ποιοι συμμετέχουν στους διαγωνισμούς είτε «προκρίνονται» είτε όχι. Ποια είναι τα ποσοστά έκπτωσης. Πόσα χρήματα βάζουν από την τσέπη τους οι εταιρίες που τελικά χρηματοδοτούνται.

Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εκεί ζητείται να δημοσιοποιηθεί ποια μέσα ενισχύονται, με ποιο ποσό και κυρίως για ποιο λόγο.

Βέβαια κάτι μας λέει πως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα επικαλεστεί είτε το επιχειρηματικό απόρρητο, είτε κάποιο γραφειοκρατικό εμπόδιο για να μην ανταποκριθεί.

Ο Γκάς

Ακύρωσε τελικά την συνάντησή του με  την σκληρή φιλο-ισραηλινή οργάνωση AIPAC των ακραιφνών υποστηρικτών της πολιτικής Νετανιάχου ο Στέφανος Κασσελάκης. Και ειναι η δεύτερη φορά που …διορθώνει τις πρωτοβουλίες του σχετικά με την Μέση Ανατολή. Μετά την ανάρτηση που υποχρεώθηκε να κάνει ώστε να μπαλώσει την αρχική ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι για να ξέρετε πάντως στην οργάνωση αυτή με την οποία (μάλλον μετά λύπης του) δεν θα συναντηθεί ο Στ.Κασσελάκης είναι μπλεγμένος και ένας αμερικανός πολιτικός ελληνικής καταγωγής.  Ο γνωστός από πολλά δημοσιεύματα στην Ελλάδα βουλευτής Γκάς Μπιλιράκης. Ο οποίος εμφορείται βέβαια από «συναισθήματα» ανάλογα .

Ήδη από το μακρινό 2018 δηλώνει το πόσο φίλος του προσωπικός είναι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ευχαριστώντας τον μάλιστα για κάποιες διευθετήσεις που είτε τότε κάνει υπέρ της χριστιανικής εκκλησίας για περιουσιακά της στοιχεία στο Ισραήλ.

Βέβαια ο εν λόγω βουλευτής δεν είναι και τόσο σύμφωνος με την πολιτική Μπαϊντεν (της οποίας δηλώνει υπέρμαχος ο Στέφανος Κασσελάκης) καθότι Ρεμπουμπλικάνος. Αλλά …θα τα βρούνε υποθέτουμε.

Κενά

Να μείνουμε όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αποδείχθηκε λαλίστατη στο να αναλύει το πόσο πρωτοποριακό είναι το σύστημα ανάδειξης υποψήφιων ευρωβουλευτών «από την βάση». Όχι και τόσο όμως στο να δίνει στοιχεία.

Έτσι λοιπόν μάθαμε πως συμμετείχαν 63.000 μέλη. Δίχως όμως να γνωρίζουμε πόσοι ψήφισαν στην κάλπη και πόσοι διαδικτυακά (εκεί όπου τα πράγματα είναι κάπως πιο…χαλαρά). Επίσης μάθαμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι όχι όμως και πόσους ψήφους πήραν. Δημοσιοποιήθηκαν αλφαβητικά.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως στις εσωκομματικές εκλογές συμμετείχαν λιγότεροι από όσους ψήφισαν Κασσελάκη στις εκλογές του καλοκαιριού του 2023. Τώρα πως αυτό προκαλεί … «ικανοποίηση για την συμμετοχή στην διαδικασία» στην Κουμουνδούρου δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.

Κίνδυνος

Το κίνδυνο να υπάρξει η κουλτούρα «μην πληρώνετε τους φόρους σας γιατί θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις» επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να προσέχει κανείς πως νομοθετεί. Και «να βρίσκουμε την ισορροπία ανάμεσα στην κάλυψη ανθρώπων που έχουν υποχρεώσεις και στην ανάγκη να υπάρχει κουλτούρα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αυτών».

Βέβαια στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος κατέθεσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που μάλλον …εκθέτουν τον Κωστή Χατζηδάκη.

Είπε αναφορικά με τα δεδομένα της ΑΑΔΕ πως «είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία για τον όγκο του αριθμού των οφειλετών και τον όγκο της οφειλής ανά κατηγορία ποσού. Δηλαδή, τα μικρά ποσά συρρικνώνονται, ο κόσμος ανταποκρίνεται, προσαρμόζεται, ακόμα και για το 5.000 έως 10.000, δεν έχουμε κάποια έκρηξη. Ενώ, από κει και πάνω και ιδιαίτερα πάνω από τους 100.000 και πολύ περισσότερο το 1.000.000, έχουμε μια φοβερή κλιμάκωση στην αύξηση των οφειλετών και στον όγκο οφειλής».

Το συμπέρασμα εμφανές…

Επισυνδέσεις - ΝΕWS 247

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: