26.4.24

«Υπάρχουν επαγγελματίες κατευναστές»...


Αντώνης Σαμαράς: Νέο χτύπημα σε Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά...
Δεύτερη επίθεση κατά της κυβέρνησης μέσα σε λίγες ώρες εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά για το αγαπημένο του θέμα, τα ελληνοτουρκικά, μιλώντας για «επαγγελματίες κατευναστές»...


«Παρατηρώ περίεργα πράγματα εσχάτως, για να το πω κομψά...» είπε μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννου Χαραλαμπίδη υπό τον τίτλο «Εμφύλιος Πόλεμος. ΕΟΚΑ Β. Παρακράτος και Χούντα», καρφώνοντας εμμέσως την ηγεσία του Μαξίμου. Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, «υπάρχουν στην Αθήνα επαγγελματίες κατευναστές που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο».
Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι «τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό έχουν τον ίδιο λόγο που δεν επιλύονται: Λόγω της τουρκικής επιθετικής κι επεκτατικής πολιτικής, που αξιώνει τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου.

Θέλω να είμαι σαφής: Καμιά λύση στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς, πρώτα, τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των αρχών και αξιών της ΕΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

Κι ας μην ξεχνάει κανείς: η μισή σχεδόν Κύπρος είναι σήμερα υπό κατοχή, μετά από τουρκική εισβολή. Η Λευκωσία είναι η τελευταία πρωτεύουσα πόλη στην Δύση χωρισμένη στα δυό! Κι αυτό είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας».

Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχίζοντας τη βεντέτα που έχει μαζί της. «Τα όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό! Και θα ήταν πιο σημαντικό να ασχοληθούμε με τα 50 χρόνια αντί να εμπλέκουμε τον Ελληνισμό σε μονοπάτια επικίνδυνα, όπως με το ψήφισμα για το Κόσοβο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: