26.11.21

Οσμή διαπλοκής...


Και επισήμως πλέον η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η έξαρση της Covid δεν αφήνει περιθώρια στα δημόσια νοσοκομεία. Το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου.

Και αυτό επειδή δύο χρόνια, με κάποιες ελάχιστες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την ενίσχυσή του.  Έτσι φτάνουμε πια στη ματαίωση των... προγραμματισμένων χειρουργείων σε ποσοστό 80%, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

Θα μπορούσε να είναι απλώς αμέλεια και επιτελική ανικανότητα, αν η κατάσταση αυτή δεν δημιουργούσε συνθήκες τεράστιας κερδοσκοπίας για τους ιδιώτες της Υγείας. Οι άνθρωποι είναι έρμαια των διαθέσεων των ιδιωτών και όσοι επείγονται για μια επέμβαση αναγκάζονται να πληρώσουν τεράστια ποσά, πολλές φορές εκποιώντας και περιουσιακά τους στοιχεία. Η ζήτηση είναι τεράστια και στην ανάγκη οι τιμές εκτοξεύονται.

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, όπως ήταν υποχρεωμένη. Αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να σπρώχνει στον κόσμο στα ιδιωτικά νοσοκομεία σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου.

Πίσω από αυτή την κατάσταση είναι εντονότατη η οσμή της διαπλοκής. Είναι πια ορατή η σχέση της κυβέρνησης με το fund που ελέγχει το μεγαλύτερο μερίδιο στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας και διεισδύει συνεχώς και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε μέσα στην πανδημία τη δημόσια Υγεία στην τύχη της και να που βγαίνει κερδισμένη. Τυχαίο; Δεν το νομίζουμε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: