25.11.21

Όταν ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε τον Σταϊκούρα...


Μπορεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να υπήρξε μία συγκρατημένη «ανακούφιση» από τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα (αν και πολλοί βουλευτές θα περίμεναν κάτι περισσότερο…), ωστόσο αυτό δεν ισχύει για... κορυφαίους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου. 

Ως γνωστόν, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης απέκλειαν το ενδεχόμενο μερίσματος σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, διότι αυτή ήταν η… οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Μην ανοίξετε την όρεξη κανενός, μην δημιουργήσετε προσδοκίες», ήταν, grosso modo, το μήνυμα που είχε λάβει η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το ποσό που αφορά στο κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε προϋπολογιστεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που συζητείται στη Βουλή, αφού… άλλη ήταν η ενημέρωση που είχε λάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Το ερώτημα, λοιπόν, που ανακύπτει είναι ποιες πιεστικές πολιτικές ανάγκες έκαναν τον πρωθυπουργό να αλλάξει μέσα σε μερικές ημέρες την απόφασή του, αιφνιδιάζοντας το δίδυμο Σταϊκούρα-Σκυλακάκη…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: