26.11.21

Τσίπρας καλεί ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μερα25...


...για κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας...

Συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την κρίση της πανδημίας θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κατά τις πληροφορίες τις επόμενες ημέρες κι αφού ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Θεσσαλία θα επικοινωνήσει με τις ηγεσίες του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 σε μία προσπάθεια μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να... αναζητήσουν λύσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ειδικά για το ΚΙΝΑΛ που βρίσκεται εν μέσω διαδικασιών αναμένεται να επικοινωνήσει είτε με τον γραμματέα του κ. Χριστοδουλάκη, είτε με τον κ. Σκανδαλίδη που εκτελεί χρέη προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με αυτήν την πρωτοβουλία ο Αλέξης Τσίπρας αφενός επιδιώκει να καταδείξει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ευθύνη διαχείρισης μίας τόσο σημαντικές κρίσης κι αφετέρου να δείξει ότι δυνητικά μπορεί να συγκροτηθεί ένα ακόμη μέτωπο των πολιτικών κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν μείνει μόνοι τους. 

Σημειωτέον πως κατά την ομιλία του χθες το βράδυ στην πόλη της Λάρισας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι ένα ακόμη πεδίο που απαιτεί συνεννόηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις αφορά το πώς γίνεται η διαχείριση και πού κατευθύνονται τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην κυριολεξία “στόλισε” χθες βράδυ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή -μίλησε για κυβέρνηση Καρατζαφέρη αφού έχει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του σε αντίστοιχες κρίσιμες υπουργικές θέσεις- και είπε ότι γενικώς η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη παραπέμπει σε πολιτικές του Τραμπ “κάτι που είναι επικίνδυνο. Τον αποκάλεσε επίσης “πατερούλη” λέγοντας ότι στην 11η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως πατερούλης με διάγγελμα τού απάντησα και να τού θεσει εκ νέου τέσσερα σημαντικά ζητήματα: 

Να ανοίξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο να δεχτούν κόβιντ περιστατικά, να σταματήσει “η ανοησία Κεραμέως της υπουργού Παιδείας και Κολλεγίων” με το σύστημα 50%+1 κρούσματα για να κλείσει μία τάξη, να σταματήσει η ψηφοθηρική αντιμετώπιση απέναντι στην Εκκλησία και τα Σώματα Ασφαλείας και να σταματήσει η αδιανόητη διαδικασία να ελέγχει αστυνομικός για πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να είναι ο ίδιος εμβολιασμένος.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε άμεση επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, κλείσιμο των τάξεων στο πρώτο κρούσμα και επιστροφή των παιδιών στο σχολείο την τέταρτη μέρα με αρνητικό μοριακό τεστ, αραίωση των σχολικών τμημάτων, κινητές μονάδες ΕΟΔΥ έξω από τους ναούς για να διενεργούν ράπιντ τεστ στους πιστούς και οργανωμένη εκστρατεία πόρτα πόρτα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (800.000 στη χώρα μας) σε σύμπραξη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειριστική ανικανότητα, προχειρότητα, αδράνεια, ιδεολογικές εμμονές, κυνισμό, δόλια παραπλάνηση, ψηφοθηρία και παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης. Είπε ότι ο πρωθυπουργός μπροστά στα αδιέξοδα βγάζει τον πραγματικό του εαυτό και πολιτεύεται με “ύβρεις και φαιδρότητες” -ανέφερε και τον πρόσφατο ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια- και σημείωσε με νόημα: “Η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι κάποιον που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να ενώσει τον ελληνικό λαό, όχι να διχάζει και να πολιτεύεται με ψέματα και τοξικότητα για τους πολιτικούς του αντιπάλους”...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: