28.10.21

Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου...


...υπέρ των 7 κατηγορούμενων αστυνομικών...

Μόνο ως ωμή παρέμβαση στην «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» μπορεί να αναγνωστεί νέα ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι... επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, εξέφρασε μέσω Twitter την «ικανοποίησή» του.

Στην ανάρτησή του, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση ενός εκ των δικηγόρων της οικογένειας του δολοφονηθέντος Νίκου Σαμπάνη, Θανάση Καμπαγιάννη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

Απαντώντας του, με ανάρτηση-απάντηση στον λογαριασμό του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης σημειώνει τα εξής:

«Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα».

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι μετά το φονικό περιστατικό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μια πρωτοφανή κίνηση για υπουργό ελληνικής κυβέρνησης, είχε επισκεφθεί τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς, λέγοντας ότι «η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία», προσθέτοντας πως «η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι».

Όσον αφορά την οικογένεια του νεκρού, περιορίστηκε σε ένα τηλεφώνημα.

Δηλώσεις υπέρ των αστυνομικών έχει κάνει και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: