30.10.21

Πόρισμα για Πέραμα...


Ελλιπής εκπαίδευση και σωρεία λαθών από τους αστυνομικούς...

Η ελλιπής εκπαίδευση των αστυνομικών, που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 20χρονο Νίκο Σαμπάνη το προηγούμενο Σάββατο στο Πέρασμα, αναδεικνύεται σαφώς από το πόρισμα από το εσωτερικό πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., το... οποίο την εκθέτει πολλαπλά.

Ειδικότερα, το πόρισμα επιβεβαιώνει τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και σειρά λαθών κατά τη διαχείριση του περιστατικού, που φανερώνουν τις ευθύνες των κατηγορουμένων. Ως εκ τούτου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, να υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στην εκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου καταδίωξης. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 32 από τις 36 σφαίρες, που έπεσαν, έφυγαν από τα όπλα τριών από τους επτά αστυνομικούς. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για δυσλειτουργίες του Κέντρου Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης με αναφορές να κάνουν λόγο για αλλαγές σε πρόσωπα.

Το πόρισμα καταγράφει ακόμα κακό συντονισμό δυνάμεων και πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου. Το εσωτερικό κείμενο έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που τη Δευτέρα θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με «σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πάντως, παρά το πλήθος στοιχείων που διαψεύδει τους ισχυρισμούς για το περιστατικό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ήδη επιλέξει να σταθεί στο πλευρό τους, ενώ, προχθές χθες, προχώρησε σε ένα προκλητικό βήμα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, αναφορικά με την απόφαση να μην προφυλακιστούν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: