20.10.21

Το έγκλημα της ΔΕΗ...


Τα χρυσοπληρωμένα γκόλντεν μπόις που ο Χατζηδάκης έχει τοποθετήσει στο Δ.Σ. της ΔΕΗ επικύρωσαν χθες τη μεγάλη αρπαγή του αιώνα: ψήφισαν την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου.

Με τον τρόπο αυτό η... μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας περνά σε χέρια ιδιωτών, και μάλιστα με μια διαδικασία η οποία παρακάμπτει εντελώς τη Βουλή.

Πρόκειται για μια μεθόδευση που βρομάει από χιλιόμετρα απιστία σε βάρος του Δημοσίου τόσο για τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία υποτίθεται ότι είναι εκεί για να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, όσο και για την κυβέρνηση και τον Χατζηδάκη.

Και η αντιπολίτευση πρέπει να δεσμευτεί για την πλήρη διερεύνηση του θέματος όχι μόνο ως προς το νόμιμο των ενεργειών αυτών, αλλά και για τα υπόγεια ανταλλάγματα που ενδεχομένως έχουν παραχωρηθεί.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η αρπαχτή αυτή γίνεται σε μια περίοδο που οι τιμές του ρεύματος έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και η αισχροκέρδεια των παρόχων επίσης. Οι λογαριασμοί με τις αυξήσεις έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν στα νοικοκυριά, τα οποία διαπιστώνουν ότι χρειάζονται τα δύο τρίτα μιας σύνταξης για να τους εξοφλήσουν και ότι τα 18 ευρώ ελάφρυνση που τους παρέχει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία σκέτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η παράδoση της ΔΕΗ σε ιδιώτες συνιστά έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος της κοινωνίας. Και ως τέτοιο πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: