17.9.21

Θορυβώδης Μπογδάνος έναντι «αθόρυβου» Βορίδη και λοιπών...


Ο καιροσκοπισμός της αποτυχημένης τελεπερσόνας και νυν βουλευτή Μητσοτάκη Κ. Μπογδάνου τού χαρίζει όχι μόνο μερικά λεπτά προβολής, όπως π.χ. συνέβαινε με τον υπάλληλο της Ν.Δ. Γρηγόρη Ψαριανό, αλλά μερικές μέρες πρωταγωνιστικού ρόλου στο δημοφιλές σήριαλ με θέμα το πόσο πολύ... απεχθανόμαστε αλλά και πόσο εύκολα συγχωρούμε τον χυδαίο και ξενοφοβικό ρατσισμό.
 
Από την άλλη μεριά όλοι εκείνοι οι οπαδοί Πέτσα-Μητσοτάκη αφήνουν στο απυρόβλητο με ηθελημένη σιωπή τις «αθόρυβες» ξενοφοβικές και ρατσιστικές προς κάθε κατεύθυνση αποφάσεις άλλων ομοϊδεατών υπουργών, που γίνονται μάλιστα νόμοι του επιτελικού κράτους. 

Οι αλλοδαπές καθαρίστριες πετάγονται έξω μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας διά χειρός Βορίδη, ενώ η πολιτιγράφηση αλλοδαπών μετατράπηκε από τον ίδιο σε άπιαστο όνειρο. Γενναία χρηματοδοτούμενα και από την Ε.Ε. προγράμματα φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων, λήγοντας αφήνουν αδιάφορο μέχρι ώρας τον Θ. Πλεύρη. Αδιάφορο αφήνουν τον Ν. Μηταράκη οι επικίνδυνες αποτροπές και οι παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ παράλληλα εισηγήθηκε και ψηφίστηκε ένας νόμος για τις απελάσεις που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ενωσιακό δίκαιο και με τη Συμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Εξάλλου ο ίδιος ως πρώην υφυπουργός Εργασίας εξαίρεσε με εγκύκλιο από την απονομή ΑΜΚΑ τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες που μπορεί να βρίσκονται στο στάδιο έκδοσης νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς και ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμών, όπως είναι τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στα όρια των απειλών προς ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αλλά δεν παρατήρησε ότι ήταν ανύπαρκτο μέχρι πολύ πρόσφατα το πρόγραμμα εμβολιασμού όσων βρίσκονται σε πάσης φύσεως κέντρα κράτησης. Βέβαια, ο υπουργός είναι δικαιολογημένος μια και τον απασχολούν οι άφαντες ακόμα μπουλντόζες στο Ελληνικό ιδιοκτησίας ομίλου Λάτση. Ήταν βέβαια ο ίδιος που ως υπουργός Υγείας δεν νομοθέτησε για την περίθαλψη των ανασφάλιστων και αρκέστηκε μετά τη διεθνή κατακραυγή σε μια υπουργική απόφαση, ενώ επέβαλε χαράτσι στους ασθενείς που προσέρχονταν στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Νίκη Κεραμέως απέκλεισε όσους μπορούσε να αποκλείσει από το σχολείο και τα ΑΕΙ επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και το εξαιρετικά χλιαρό ενδιαφέρον της για τα προσφυγόπουλα, που στερούνται τη δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευτυχώς έφυγε, οπότε δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τις ντουζίνες των ακραίων ενεργειών του στο όνομα του Νόμου και της Τάξης!

Τελευταίο κυβερνητικό δείγμα, η ψήφιση του «ρατσιστικού» νόμου για τα αδέσποτα ζώα και την απρόσκοπτη εμπορία τους. 

Ο μαέστρος όλης αυτής της ακροδεξιάς ορχήστρας, βέβαια, αρκείται να «τιμωρεί» μόνο κάποια κατώτερα στελέχη που δηλητηριάζουν κατά καιρούς με ρατσιστικά σχόλια και πράξεις τους πολίτες· αλλά τι να κάνει κι αυτός; Να διαγράψει τη μισή κοινοβουλευτική και υπουργική του ομάδα, που στο κάτω κάτω στους ώμους της έχει εναποθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας και τη στελέχωση κάθε κρατικού και δημοσίου φορέα; 

Αντα Ψαρρά

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: