17.9.21

Ο Μπογδάνος και ο Ηλίας του 16ου...


Θα το ξανακάνεις; Ρωτάει ο Κώστας Χατζηχρήστος τον Θανάση Βέγγο, εντός του 16ου αστυνομικού τμήματος. Δεν θα το ξανακάνω, υπόσχεται ο Βέγγος. Δεν θα το ξανακάνει, νά, το λέει και μόνος του, διαβεβαιώνει ο Ηλίας του 16ου τον διοικητή του τμήματος και η πρώτη πράξη της... κωμωδίας τελειώνει κάπου εκεί, με τη συνέχεια να εξελίσσεται στην Ελλάδα του 2021 και πρωταγωνιστές τον Κ. Μπογδάνο στον ρόλο του Βέγγου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον ρόλο του Χατζηχρήστου και, φυσικά, τον ίδιο τον πρωθυπουργό στον ρόλο του διοικητή.

Έκανε αυτά που έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ., ακολούθησε η μαζική κατακραυγή και στο τέλος όλα έληξαν αισίως, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας διαβεβαιώνει πως ο πρωταγωνιστής της ρατσιστικής αθλιότητας δεν θα το ξανακάνει. Γιατί, όπως μας εξήγησε ο κύριος Οικονόμου, έτσι και το ξανακάνει, τότε και μόνο τότε θα τιμωρηθεί.

Ακόμα και να θέλαμε να τον πιστέψουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι κομμάτι δύσκολο να εμπιστευθούμε τον εν λόγω βουλευτή, καθώς η προχθεσινή του αθλιότητα δεν ήταν η πρώτη, αλλά αυτό μάλλον του διαφεύγει του κυρίου Οικονόμου. Οπότε ας του θυμίσουμε πως ο βουλευτής τους το έχει ξανακάνει. Το είχε ξανακάνει τον Ιανουάριο, όταν πάλι μέσω Τwitter έδινε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία με τη διεύθυνση κτηρίου που φιλοξενούσε ανήλικους πρόσφυγες σε γειτονιά της Αθήνας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ξενοφοβικές και ρατσιστικές κορώνες. Τότε μάλιστα έστρεφε τα πυρά και κατά υπηρεσιακών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως με τη φιλοξενία αυτών των παιδιών έβαζαν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στην πρωτεύουσα.

Γι’ αυτό σας λέω, κύριε Οικονόμου. Το είχε ξανακάνει τον Ιανουάριο, το έκανε προχθές και θα το ξανακάνει και αύριο πάλι, γιατί αυτή είναι η δουλειά του, που τον βολεύει και σας βολεύει…

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: