4.8.21

Η απάντηση Παναγιωτόπουλου για τις καθυστερήσεις των Canadair...


Στη συνδρομή του Στρατού στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ απάντησε... και στις καταγγελίες για την καθυστερημένη ρίψη νερού από τα Canadair στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Τι απαντά ο υπουργός

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, όλα τα εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πέσει στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ υποστήριξε πως δεν πήγαν για ανεφοδιασμό στη Σκύρο τα Canadair, αλλά γιατί υπήρξαν κάποια προβλήματα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διασπορά εναέριων μέσων. (…) Όταν τα αεροπλάνα αυτά είναι σε διαρκή λειτουργία παρουσιάζουν και μικροφθορές. Αυτές αντιμετωπίζονται και σε κάθε περίπτωση τα Canadair πετάνε. Διαθέσαμε ό,τι μπορούσαμε να διαθέσουμε. (…) Όλα τα εναέρια μέσα έχουν πέσει στη μάχη και κάνουν τη δουλειά τους. Ερχόμενο το Canadair από τη Βόρεια Ελλάδα, σταμάτησε στη Σκύρο για ανεφοδιασμό, ή έλαβε εντολή να δει κάποιο περιστατικό. Η εκτίμηση που κάνω είναι πως (το Canadair) παρουσίασε μια μικροφθορά και σταμάτησε στη Σκύρο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Αττική δεν ανεφοδιάζονται μέσω Σκύρου...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: