4.8.21

Στους «4» με τρομερή εμφάνιση η Εθνική πόλο...


Θρίαμβος επί του Μαυροβουνίου με 10-4...

Η ελληνική υπερδύναμη δείχνει πανέτοιμη για μετάλλιο! Βούλιαξε το Μαυροβούνιο με 10-4 έχοντας ως... ηγέτη τον Γενηδουνιά και είναι μια νίκη από το όνειρο.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών εντυπωσιάζει στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο και θα διεκδικήσει μετάλλιο. Μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα, την ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, η Ελλάδα θα διεκδικήσει μετάλλιο στο Τόκιο. 

Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου με υποδειγματική άμυνα υπέταξε το Μαυροβούνιο και πήρε την πρόκριση για την τετράδα του τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 2004.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με πρώτο μέλημα την άμυνά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμφότερες δεν κατάφερναν να φτάσουν στο γκολ. Μέχρι που δυόμιση περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος της περιόδου. 

Η Ελλάδα ισοφαρίστηκε (1-1) με γκολ του Μπργκούλιαν στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν πανικοβλήθηκαν. Με γκολ του αρχηγού Γιάννη Φουντούλη από τα οκτώ μέτρα η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-1 δείχνοντας να έχει και πάλι το πάνω χέρι.

Οι Μαυροβούνιοι από την άλλη δεν κατάφερναν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τα καλά ελληνικά μπλοκ αλλά και ο εντυπωσιακός Ζερδεβάς (σε ένα ακόμη ματς) δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γκοΐκοβιτς να σκοράρει στο υπόλοιπο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα με ωραίο παιχνίδι έφτασε στο 3-1 με τον Γκιουβέτση, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο οκτάλεπτο. 

Η Ελλάδα συνέχισε να είναι εντυπωσιακή και στο τρίτο οκτάλεπτο. Με πέναλτι του Γενηδουνιά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε με 4-1 ενώ με γκολ του ίδιο παίκτη η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 5-1 ελέγχοντας απόλυτα το ματς. 

Με δεύτερο εύστοχο πέναλτι του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά η Ελλάδα έφτασε στο 6-1 με τους Μαυροβούνιους να σκοράρουν με τον Ίβοβιτς μετά από σχεδόν 15 λεπτά. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-2 και την Ελλάδα να συνεχίζει την υποδειγματική της άμυνα. 

Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου οι Μαυροβούνιοι μείωσαν με τον Τσούτσκοβιτς αλλά η Ελλάδα έφτασε στο 7-3 με τον Παπαναστασίου. Ο Αργυρόπουλος σκόραρε για το 8-3, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα αφού ουσιαστικά κλείδωσε το ματς για την Εθνική μας ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 10-4

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Μαυροβούνιο (Γκοϊκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: