2.3.21

Ποιους κοροϊδεύει...


Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «μαγική εικόνα», ο χαρακτηρισμός θα ήταν ήπιος. Θα μπορούσε να μιλήσει για προπαγάνδα, ο χαρακτηρισμός θα ήταν ανεπαρκής. Πρόκειται για... υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Η πανδημία μαίνεται και η οικονομία βουλιάζει. Ο κρατικός αυταρχισμός απέναντι στους φοιτητές και τη νεολαία εντείνεται. Η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλώς εκτεθειμένη και ηθικά ελεγκτέα για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η κυβερνητική αδιαλλαξία κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου φτάνοντας έναν απεργό πείνας στα απώτατα όριά του. Ο εγκλεισμός των πολιτών παρατείνεται, ενώ η κυβέρνηση... προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων. Και ο πρωθυπουργός ζητά «μια νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που αγνοεί επιδεικτικά τις κραυγές απόγνωσης των γιατρών από κάθε μεριά του λεκανοπεδίου, όπου τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν φτάσει στο όριό τους. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που αγνοεί εδώ και έναν χρόνο τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετατροπή του ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα υγείας. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που μετατρέπει γενικές ΜΕΘ σε μονάδες για τον κορονοϊό αδιαφορώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Και αυτός ο πρωθυπουργός ζητά την εμπιστοσύνη μας. Από όλους μας που επί μήνες θρηνούμε απώλειες συμπολιτών μας και επιβιώνουμε σε συνθήκες προσωπικής, κοινωνικής, οικονομικής ασφυξίας. Λες και δεν παρακολουθούμε καθημερινά την ξέφρενη πορεία της πανδημίας. Λες και δεν γνωρίζουμε τις ανόητες πράξεις και τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης.

Λες και δεν υφιστάμεθα τις συνέπειες στα σπίτια και στα πορτοφόλια μας. Η κυβέρνηση -όπως πολλές φορές έχει αποδείξει- πιστεύει βαθιά πως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ζουν, δεν σκέφτονται, δεν κρίνουν, δεν αντιλαμβάνονται, αλλά άκριτα αναμασούν όσα οι υπουργοί της και οι πρόθυμοι κονδυλοφόροι καθημερινά επαναλαμβάνουν σαν κακόφωνη χορωδία.

Μίλησε πάλι χθες για «ευθύνη» ο πρωθυπουργός -αναφερόμενος ως συνήθως στην ευθύνη των πολιτών χωρίς να αναλάβει ίχνος από τη δική του. Μίλησε για «έξυπνες λύσεις» -χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τη σωρεία των αναποτελεσματικών και γελοιωδώς αυταρχικών μέτρων που ώς τώρα έχουν εφαρμόσει οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησής του. Αλλά όταν πια μιλάει για «εμπιστοσύνη», ντρέπεται και η ντροπή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: