2.3.21

Κούρτοβικ: Πολιτική η απόφαση...


...για τη λύση στο αδιέξοδο με τον Κουφοντίνα...

Σε μια αναλυτική συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του Open με τον Άκη Παυλόπουλο, η συνήγορος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, εξήγησε λεπτομερώς την πολυδαίδαλη διαδικασία για τη μεταγωγή του κρατουμένου και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού...

Έδειξε μία και μόνη σφραγίδα που της έχει σταλεί από τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, χωρίς ποτέ να έχει στα χέρια της το σκεπτικό βάσει του οποίου απορρίπτεται η αίτησή του για επιστροφή στις φυλακές από τις οποίες έγινε η αρχική μεταγωγή του. 

«Και σεις οι δημοσιογράφοι το λέτε ότι είναι μια πολιτική απόφαση και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, παρότι η ζωή του κρέμεται σε μια κλωστή. Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες από τον Δεκέμβριο που έγινε ο νόμος και λέει ξεκάθαρα ότι αφού δε δικαιούται πλέον να παραμένει στις αγροτικές φυλακές, θα επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε».

Στην επισήμανση ότι και παλαιότερα είχε αρχίσει απεργία πείνας για να μη γίνει μεταγωγή στον Κορυδαλλό, απάντησε ότι αυτό το έκανε γιατί τον είχαν μεταφέρει στην πτέρυγα με τους οικονομικούς εγκληματίες. 

Στην ίδια άποψη προσχώρησε και ο δικηγόρος Βασίλειος Χειρδάρης, ο οποίος τόνισε ότι και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια την ευρωπαϊκή σίτιση κρατουμένου σε απεργία πείνας τη θεωρούν βασανισμό και ότι θα πρέπει να δοθεί μία πολιτική λύση στο αδιέξοδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: