24.10.20

Ερντογάν: Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία...


Νέα επίθεση κατά του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται... ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ. 

 «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια. «Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί σε έναν αρχηγό κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ζουν στη χώρα του;» πρόσθεσε. 

 Κάνοντας αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στη λεία της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

 Προ ημερών, ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό», προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν. Η Τουρκία και η Γαλλία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά διαφωνούν για ζητήματα όπως οι κρίσεις σε Συρία και τη Λιβύη, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ... 

 Πηγή:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: