31.10.20

Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα... «σκάβει τάφους»...



Τάδε έφη υπουργός ΠροΠο Χρυσοχοϊδης, ο οποίος «κουνάει το δάκτυλο» σε όσους παρανομούν στην τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων και... προαναγγέλλει σαρωτικούς και εντατικούς ελέγχους.

«Η λυδία λίθος σήμερα είναι να φοράς μάσκα και να τηρείς τα μέτρα», είπε και θέλοντας να επιδείξει σιδηρά πυγμή, προειδοποίησε πως «όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους» ενώ άλογη ρητορική χρησιμοποίησε και για τους μαγαζάτορες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Προανήγγειλε σαρωτικούς και εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων λέγοντας πως όλη η αστυνομία θα είναι στο δρόμο. «Θα είμαστε παντού μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούργια μέτρα».

Με την κατάσταση των κρουσμάτων να έχει ξεφύγει με σοβαρή ευθύνη και της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός αξιωματούχος θέλησε να στείλει μήνυμα στους πολίτες: «Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμες σε κάποιον άλλο που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές» είπε, παρότι η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε στα μέτρα την απαγόρευση μετακινήσεων.


Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης «κουνώντας το δάκτυλο» προς τους πολίτες πρόσθεσε πως «το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση» και πως «η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη».

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Παρασκευή, επισήμανε: «Η Αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, ενώ κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: