30.10.20

Ο Λαγός ζητά και.. την αποζημίωση...


Ο καταδικασμένος σε φυλάκιση 13 ετών για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιάννης Λαγός, με e-mail του προς την γραμματεία του Ευρωκοινοβουλίου διεκδικεί την... ημερήσια αποζημίωση του, παραμένει ακόμη στις Βρυξέλλες, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. 

 Πιο συγκεκριμένα, ενώ (σχεδόν όλοι) οι «συνεργάτες» του στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη συλληφθεί, ο Ιωάννης Λαγός βρίσκεται ακόμη στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου, αναμένοντας την απόφαση της Αρμόδιας επιτροπής σχετικά με την άρση (ή μη) της ασυλίας του. 

 Πέρα όμως από την παραμονή του στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ο «ανεξάρτητος» πλέον Ευρωβουλευτής, διεκδικεί και την ημερήσια αποζημίωση που δικαιούται ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε έρανο για τον εαυτό του, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους, να «ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια του Γιάννη Λαγού για αποκατάσταση της δικαιοσύνης». Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη στείλει αίτημα για άρση ασυλίας του Λαγού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αυγή.

 Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, ο Λαγός περνάει «χαλαρός» την ώρα του στις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας μάλιστα πως «ακόμη και αν μπει φυλακή, ο καταδικασμένος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, θα μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει τον μισθό του ως ευρωβουλευτής», σύμφωνα με την Αυγή. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, η ημερήσια αποζημίωση που επιζητά ο Ιωάννης Λαγός από το Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, ανέρχεται σε 323 ευρώ, σχεδόν τα μισά δηλαδή, από τον κατώτατο μηνιαίο μισθό της χώρας που τόσο «υπερασπίζεται» ο κ. Λαγός... 


 



















Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: