24.10.20

Προκλητικός Χρυσοχοΐδης: Ζητά και τα ρέστα για τον Παππά...


«Σαπουνόπερα» η κράτηση του 14χρονου...

 Απευθυνόμενος σε όσους ασκούν κριτική για τον «άφαντο» ναζί Χρήστο Παππά είπε: «Τι θέλετε να επιτρέψουμε το... λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;» Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε και τα ρέστα για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει συλλάβει τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά.

 Απευθυνόμενος σε όσους ασκούν κριτική είπε: «Τι θέλετε να επιτρέψουμε τον λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;». Μάλιστα, πρόσθεσε πως από αυτές τις λογικές «στέναξε από ξερονήσια ο τόπος», ξεχνώντας προφανώς ποιοι ήταν αυτοί που έφτιαξαν τα ξερονήσια: Ανάμεσά τους και αυτοί που δεν έχει ακόμη συλλάβει. 

 Για την συγκέντρωση στο Εφετείο ο Μ.Χρυσοχοϊδης είπε πως αν και η αστυνομία «πήρε μέτρα για να γίνει άψογα η διαδήλωση». Υποστήριξε πως διαδηλωτές «επιτέθηκαν στα ΜΑΤ» και «έσπασαν 10 λεωφορεία». Επέμεινε ότι «είναι μετρημένες οι μολότωφ, είναι 150» επικαλούμενος την «εικόνα από το drone είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας». 

 Ο υπουργός αποκάλεσε «σαπουνόπερα» τα όσα έχουν καταγγελθεί για την σύλληψη του 14χρονου μαθητή που συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο. Όπως είπε οι εισαγγελικές αρχές «διέταξαν την κράτησή του για κακουργηματικές πράξεις. Ποιος κρίνει τι είναι σωστό; Η Δικαιοσύνη ή κάποιοι από εδώ μέσα;» 

 Υποστήριξε, επίσης, ότι ο μαθητές «κοιμόνταν στο κρεβάτι του στην υποδιεύθυνση ανηλίκων, να πάτε να δείτε τι καλές συνθήκες υπάρχουν», σχολιάζοντας πως «κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα όμως δεν έχει επιλογές όταν εκτοξεύονται μολότωφ». Τέλος, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα έχουν κάμερες. Μέτρο που έχει αναγγείλει και στο παρελθόν ώστε να …τεκμηριώνεται η δράση τους και να αποφεύγεται ο «ακτιβισμός» των διαδηλωτών.

 Επίσης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση το καλοκαίρι για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ακόμη χειρότερα τα έκανε λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Ελευθέριος Οικονόμου αναφερόμενος στο ναζί Λαγό. Όπως είπε «ο κ.Λαγος απολαμβάνει προς το παρόν της ασυλίας του ευρωβουλευτή». «Σεβαστείτε επιτέλους την συνταγματική τάξη», είπε απευθυνόμενος προς εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν… 

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ 

 Πηγή:imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: