23.10.20

Οταν η μνήμη είναι κοντή…




H πολιτική διαμάχη ξέρουμε πως όταν… ξεφεύγει, μπορεί να πάει πάρα πολύ χαμηλά. Ειδικά όταν είναι και «εμφύλια». Τέτοιες διαστάσεις πήρε και η ιστορία με το «διαζύγιο» του Σταύρου Κοντονή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στενοχώρησε πολύ κόσμο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αλλά... και υφυπουργός Αθλητισμού. Και πάνω στη στενοχώρια, θέλουμε να πιστεύουμε, ειπώθηκαν και συνεχίζουν να λέγονται τερατώδεις ανακρίβειες.

Τον περιέγραψαν τον Κοντονή ως μετριότητα. Ως τον «κύριο τίποτα». Κι όμως… Και στα δύο πόστα που ανέλαβε στην κυβέρνηση, ο Κοντονής βρέθηκε στα δύο πιο «καυτά» μέτωπα της σύγκρουσης με τα πιο μεγάλα συμφέροντα, που ύστερα από κάποια φάση την πολέμησαν άγρια.

Εγινε… αγαπημένος των πρωτοσέλιδών τους, της λασπολογίας τους. Γιατί έθιξε μηχανισμούς και συμφέροντα. Και ειδικά στον αθλητισμό έκανε τομές που έγραψαν Ιστορία.


Σε αυτή τη χώρα η μνήμη είναι συνήθως κοντή. Προχθές διαδικτυακά χτυπήματα κάτω από τη μέση στον Ζακυνθινό πολιτικό, συνοδεύτηκαν κι από φωτογραφία του Κοντονή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τι κι αν ήταν από τη μία από τις πολλές συναντήσεις που είχε κάνει με όλα τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ, στο ξεκίνημα της θητείας του;

Αυτοί που κυκλοφόρησαν τη συγκεκριμένη σιχαμάρα και περιέγραψαν τον Κοντονή το προηγούμενο διάστημα ως «κύριο τίποτα», είναι οι ίδιοι που όταν ξεκινούσε τις παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο, τον «έλουζαν». Και υπερασπίζονταν αυτούς με τους οποίους τώρα επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως ταυτισμένο. Βλέπετε, πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2015 κάποια πράγματα ήταν ακόμη λίγο μπερδεμένα. Οπως το ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι οι «άλλοι». Και οι ρήξεις που επιχειρούσε ο Κοντονής, ενοχλούσαν και στην από δω μεριά. Αλλά ξεχάσαμε…

Τάσος Τσατάλης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: